Bradul, proprietăți miraculoase dovedite științific: antibacterian, anticancerigen, antifungic. PLANTE VINDECĂTOARE

De regulă, bradul îl privim doar ca pe pomul de Crăciun. Dar acele de brad - adică fruzele sale-, mugurii, scoarța și oleorășinile sale sunt folosite sunt folosite în tratamentul mai multor afecțiuni. Iată la...
Bradul e o sursă bogată de leacuri naturale. Sub formă de ceai, acele de brad, mugurii și scoarța acestuia au proprietăți antiseptice, calmante, expectorante și sedative pentru bronhii.
Mierea de brad, pe lângă proprietățile generale pe care le are mierea (antibacteriene și anti-infecții), vine la pachet cu beneficiile pe care le are bradul în sine: adică are efecte antiseptice și antiinflamatorii pentru căile respiratorii. Spre exemplu, mierea de brad argintiu s-a dovedit că are acțiune antibacteriană în cazul stafilococului auriu și a Acinetobacter baumanni sau a Pseudomonas aeruginosa, bacterii rezistente la cele mai multe dintre antibioticele existente și care determină numeroase infecții. (link direct studiu)
Extractele apoase de brad argintiu inhibă înmulțirea celulelor canceroase și reduc dimensiunea tumorilor. (link direct studiu)
Siropuri și dropsurile produse din muguri de brad sunt bune contra tusei.
Tinctura-mamă obținută din ramuri tinere de brad alb are efecte antiinflamatoare, atifungice li anxiolitice.
Uleiul esențial - la adult se poate consuma pe cale orală (atenție, dacă este uliul esențial comestibil!) dar diluat într-un ulei vegetal. Aduce beneficii în tuse, ulcere, hipertensiune și dureri. Merge și la aromaterapie și masaj.
Inhalații se pot face cu ulei esențial sau o infuzie din ace de brad sau de muguri de brad - pentru curățarea sistemului respirator.
În bucătărie și în ceaiuri poate fi folosită și mierea bradului de Vosgi, care provine din mana depusă pe ramuri, și care are toate proprietățile enunțate mai sus. În Bucătărie, spre exemplu, celebră la români e brânza de burduf în scoarță de brad.
-
-
-
-
-
De ce îți pocnește maxilarul? Cauze, semne și ce poți face imediat13.10.2025, 19:18
Cum să folosești eficient aerul condiționat în zilele caniculare
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână. Cele 5 efecte uimitoare de care trebuie să afli.
Vitamina D ar putea opri cancerul colorectal. Doctorii sunt uimiți!
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
Știința spune să folosiți ventilatoarele până când temperatura este de 27°C. Trucul simplu care scade factura la curent
Australienii au descoperit TRUCUL genial care îți scade factura la curent cu până la 90% vara!
Cum să câștigi respectul celor din jur. Nu mai face aceste greșeli! Cuvintele pe care trebuie să le spui
Când trebuie adăugat pătrunjelul în mâncare. Greșeala pe care o faci când gătești
Ai nevoie de doar 10 minute pentru a adormi profund. Această metodă e virală
"Singurul meu regret în viață este că nu am băut destulă șampanie". Șampania poate reduce riscul de stop cardiac brusc
Foaia de dafin, soluția ieftină care elimină mirosurile neplăcute din casă peste noapte
Pleci în vacanță cu medicamente în bagaj? Ai grijă la asta!
Băile de gheață: miracol pentru sănătate sau risc ascuns? Iată ce spune știința
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.