
Nu toată lumea are voie să consume usturoi. Care este explicația?
Oamenii de știință știu că majoritatea beneficiilor usturoiului pentru sănătate sunt datorate de compușii de sulf care se formează atunci când un cățel de usturoi este tocat, zdrobit sau mestecat.
Deși usturoiul este considerat cel mai puternic antibiotic natural, el trebuie consumat cu moderație. Altfel, apar efecte secundare.
Porția zilnică recomandată este de 1-2 căței de usturoi. Dacă ne referim la o căpățână de usturoi, atunci lucrurile se schimbă, înseamnă depășirea dozei normale și apariția problemelor, fie că este consumată crudă sau sub formă de suc, fie că o adaugi în mâncare.
Ce efecte adverse pot să apară?
- Diaree, flatulență (gaze)
- Arsuri la stomac
- Dureri de cap
- Înroșirea feței
- Insomnie
- Greață, vărsături
- Tahicardie
Cine nu ar trebui să consume usturoi
Potrivit FDA, persoanele alergice la usturoi sau persoanele care suferă de anumite boli ar trebui să se ferească de acest aliment: inflamații acute, diabet de tip 1, hipoglicemie, pemfigus (vezicule pe piele).
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-