De ce nu trebuie să ții niciodată paharul de vin de cupă
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Un studiu arată că rețelele sociale, în special platformele cu un accent puternic pe postarea și vizualizarea imaginilor, sunt asociate cu tulburările de alimentație la adolescenți.
În cadrul studiului, care a fost publicat în Jurnalul internațional al tulburărilor de alimentație (International Journal of Eating Disorders), cercetătorii au examinat date despre 996 de clase a 7-a și a 8-a de adolescenți.
51,7% dintre fete și 45,0% dintre băieți au raportat comportament dezordonat legat de alimentație, cu exercițiile stricte și săritul peste mese ca fiind cele mai frecvente.
Un total de 75,4% dintre fete și 69,9% dintre băieți au avut cel puțin un cont de social media (rețete sociale), iar Instagram a fost cel mai frecvent.
Un număr mai mare de conturi pe rețelele sociale și un timp mai mare petrecut zilnic cu utilizarea lor, au fost asociate cu o probabilitate mai mare de tulburări de alimentație, mai precis gânduri și comportamente alimentare dezordonate.
„În timp ce o serie de studii s-au concentrat pe impactul rețelelor sociale asupra imaginii corporale, acesta este primul care examinează relația dintre platformele de social media specifice și comportamentele alimentare și gândurile dezordonate. Mai mult, majoritatea celorlalte studii s-au concentrat, de asemenea, asupra adolescenților mai în vârstă sau a femeilor adulte tinere ", a declarat autorul principal Simon Wilksch, doctor al Universității Flinders, din Australia.
„Astfel, pentru a găsi aceste asocieri clare între alimentația dezordonată și utilizarea rețelelor sociale la tinerele fete și băieți sugerează că trebuie să se facă mult mai mult pentru a crește rezistența la tineri pentru a- face să fie mai puțin afectați de presiunile social media".
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Oțet în mașina de spălat? Iată ce se întâmplă cu hainele tale! De ce tot mai mulți oameni aleg acest truc simplu
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.