Sfaturi pentru a mânca în siguranță la restaurant
Servitul mesei în oraș este una dintre cele mai comune plăceri. De cele mai multe ori, însă, nu ne gândim și ce ar trebui să facem pentru a avea sigurnața că ieșirea la restaurant nu devine un...
A lua masa la un restaurant înseamnă totdată a nu avea control asupra siguranței alimentelor sau a condițiilor în care sunt preparate. De aceea este important să ne luăm câteva măsuri de precauție care sporesc șansele unei ieșiri reușite. Este foarte important să verificați scorul unui restaurant la site-ul departamentului de sănătate, întrebați departamentul de sănătate pentru o copie a raportului sau căutați-l când ajungeți la restaurant.
Bucătarul și bucătăria spun totul despre siguranța alimentară
Un aspect important este verificarea certificatului care atestă că bucătarii au finalizat pregătirea pentru siguranța alimentară. O instruire adecvată în materie de siguranță alimentară poate ajuta la îmbunătățirea practicilor care reduc șansele de răspândire a germenilor și a bolilor alimentare. Iar în privința bucătăriei, ar fi extraordinar să nu fie departe de privirile clientului. Dacă aveți posibilitatea, asigurați-vă că muncitorii folosesc mănuși sau ustensile pentru a manipula alimentele
Comandați mâncare bine gătită
Anumite alimente, inclusiv carne de pasăre și pește, trebuie să fie gătite la o temperatură suficient de ridicată pentru a ucide germenii nocivi care ar putea fi prezenți. Dacă vi se servește carne nefăcută suficient, fructe de mare sau ouă, trimiteți-le înapoi pentru a fi bine gătite.
Ferițivă de mâncarea servită călduță. Mâncarea rece trebuie servită la rece, iar alimentele fierbinți trebuie servite fierbinți. Dacă selectați alimente dintr-un bufet sau salată, asigurați-vă că mâncarea fierbinte este în aburi, iar mâncarea rece este răcită. Germenii care provoacă intoxicații cu alimente cresc rapid când alimentele se află în zona periculoasă, între 40˚F și 140F˚.
-
De ce se îngrașă părul. Produsele pe care le folosești greșit27.11.2025, 22:45
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
Obiectul care nu are ce căuta în baie. Nici măcar nu te gândești despre ce e vorba
Șterge oglinda cu hârtie de ziar și oțet. De ce să nu mai folosești lavete
Cât de des trebuie să speli lenjeria de pat, de fapt? Răspunsul te va surprinde
Cum să faci o cafea mai intensă acasă. Sfaturile surprinzătoare ale experților
Mersul japonez topește kilogramele și scade tensiunea. Uite ce trebuie să faci
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Ce să faci ca să nu mai crape crenvurștii când îi fierbi? Cum îi fierbi corect
Combinația ideală pentru a evita deshidratarea în timpul valurilor de căldură
Cât timp puteți sta într-un picior? Acest test simplu este cel mai clar indicator al îmbătrânirii fizice
În cât timp se vindecă o vânătaie și cum o tratezi corect
5 greșeli comune în bucătărie care îți pot îmbolnăvi familia. Ai mare grijă la asta
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.
Acest ingredient desfundă canalizarea instant. Nu este bicarbonatul
6 greșeli pe care designerii de interior nu le fac niciodată în propriile case
Trucul simplu pentru a avea călcâie fine. Dermatologii confirmă
Soluția anti-căpușe. Scapă de căpușe în mod natural, fără chimicale! Uite ce poți face acum
Ce pastile nu trebuie luate niciodată cu cafeaua de dimineață
7 remedii naturiste pentru arsuri solare: calmează pielea rapid
Orele la care trebuie să bei cafeaua. Când e momentul să te oprești
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
