Longevitate și cărți. Citești mai mult, trăiești mai mult?

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Învățarea unei limbi străine poate proteja de demență
Învățarea unei limbi străine poate proteja de demență

Cărți citim ca să ne îmbogățim viața, asta știm cu toții. Dar au cărțile și beneficii pentru sănătate și longevitate? Și dacă da, sunt ele mai bune decât ziarele sau a revistele?

Cercetătorii de la Facultatea de Sănătate Publică a Universității Yale au elaborat un studiu pentru a încerca să răspundă la aceste întrebări.

Cercetătorii au studiat înregistrările a 5.635 de participanți la Health and Retirement Study (Studiul Sănătate și Pensionare), o investigație de lungă durată a persoanelor care au 50 de ani sau sunt mai în vârstă și au furnizat informații cu privire la obiceiurile lor de lectură, atunci când studiul a început.

Scad riscul de deces

Ei au stabilit că persoanele care citesc cărți în mod regulat au avut un risc de 20% mai mic de a muri în următorii 12 ani în comparație cu persoanele care nu citeau sau care citesc ziare și reviste.

Această diferență s-a păstrat indiferent de rasă, educație, stare de sănătate, avere, stare civilă și depresie.

De asemenea, avantajul de supraviețuire al citirii cărților funcționează printr-un mediator cognitiv.

Aceste descoperiri, care au fost publicate în jurnalul Social Science & Medicine din septembrie 2016, sugerează că beneficiile citirii cărților pot include o viață mai lungă – adică longevitate – în care să ai timp să le citești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel