Lupta împotriva cancerului, învinsă fără chimioterapie. Cum s-a vindecat un bărbat al cărui cancer s-a răspândit în tot corpul: A fost un șoc total

Monika Baciu |
Data publicării:
chimioterapie - FOTO: Freepik@andreas
chimioterapie - FOTO: Freepik@andreas

Un bărbat de 71 de ani a supraviețuit în lupta împotriva cancerului fără a face chimioterapie.

Bunicul al cărui cancer se răspândise ”pe tot corpul” dezvăluie că acum a scăpat de boală FĂRĂ să facă chimioterapie. Stephen Cossins, în vârstă de 71 de ani, din Amersham, a primit un diagnostic devastator în 2016. Stephen Cossins, în vârstă de 71 de ani, din Amersham, Buckinghamshire, a fost diagnosticat cu leucemie limfocitară cronică (LLC) în 2016.

Această formă de cancer - cu care 3.800 de persoane din Marea Britanie sunt diagnosticate în fiecare an - afectează sângele și măduva osoasă.

În loc să opteze pentru chimioterapia standard, Stephen a decis să participe la un studiu clinic experimental pentru a testa medicamente care blochează creșterea cancerului.

După ce a luat Ibrutinib de trei ori pe zi timp de trei luni, Stephen a început să ia și Venetoclax.

Vezi și: Ce este Boala X care amenință umanitatea. Avertismentul OMS: Pregătiți-vă pentru o boală mai mortală decât COVID. Trebuie să fim pregătiți

Diagnosticul, șoc total

În 2016, Stephen a declarat că diagnosticul său ”a fost un șoc total”.

”Nu aveam niciun simptom și am fost întotdeauna o persoană foarte bine. Nu am avut nicio zi de concediu medical de peste 20 de ani. Întotdeauna crezi că cuvântul C se întâmplă altora. Când mi-au spus, m-am gândit ”atunci asta este”. Simți atât de mult inevitabilitate în legătură cu toată chestia asta”, a spus Stephen, potrivit Daily Mail.

Amintindu-și ziua în care a fost diagnosticat, Stephen a continuat să rememoreze prin ceea ce a trecut.

”Copiii mei au fost tulburați când le-am spus, iar soția mea a fost lovită și mai tare de vestea că eu eram bolnav. A fost devastată”, a mai spus bărbatul.

Vezi și: Dieta somnului, efect asupra kilogramelor nedorite. Cum funcționează. Cât slăbești în timp ce dormi și de ce trebuie să te cântărești dimineața

Cancerul s-a răspândit în tot organismul

În 2019, cancerul său a început să se răspândească în mod agresiv. În cel mai rău moment, a început să piardă în greutate și se simțea extrem de obosit și letargic.

În noiembrie 2019, Stephen Cossins a fost invitat de un consultant să ia parte la studiul FLAIR privind medicamentele.

“Inițial, nu am crezut că participarea la acest studiu era pentru mine. M-am gândit că aș prefera să fac chimioterapie pentru că este tratamentul standard. M-am gândit “chiar vreau să fiu un cobai pentru noile medicamente?

Dar după ce consultantul și asistentele mi-au explicat că, luând aceste medicamente în cadrul studiului, exista posibilitatea de a scăpa complet de cancer în doi ani, m-am gândit că merită să încerc. Trebuia să arunc zarurile.

Acum am mai mult timp de petrecut cu nepoții mei, cu familia și cu soția mea. Suntem căsătoriți de 46 de ani. Cred că vom sărbători cum se cuvine faptul că nu mai avem cancer cu o scurtă vacanță în Devon sau Cornwall”, a mai spus Stephen.

Vezi și: Copilul cu trei părinți: cum este posibil. Tehnica ciudată, dar benefică, ce elimină malformațiile copilului

Cum funcționează sistemul

Acest nou serviciu digital de ”potrivire” ajută oamenii să găsească și să participe la cercetări în domeniul sănătății și al îngrijirii din Marea Britanie.

Pacienții își pot înregistra interesul prin intermediul site-ului Be Part of Research sau prin intermediul aplicației NHS App, dacă locuiesc în Anglia, și pot alege ce afecțiuni îi interesează, cum ar fi diabetul, cancerul și durerile de spate, sau se pot înscrie ca voluntari sănătoși.

De asemenea, oamenii pot alege ce tip de cercetare doresc să facă, cum ar fi teste de medicamente, scanări, grupuri de discuții sau completarea de chestionare online.

”A fost cel mai bun lucru pe care l-am făcut vreodată. Am intrat în studiu în urmă cu trei ani și m-am vindecat, fără cancer, după doi ani. Este uimitor. Soția și copiii mei sunt cu toții încântați. Nu cred că niciunul dintre noi nu a crezut că va veni această zi. Este minunat, dar sunt atât de ușurat că s-a terminat.

Sunt unul dintre cei mai norocoși. Am avut succes în cadrul procesului, dar sper că poate ajuta și alte persoane care trec prin același lucru.

Dacă cineva este invitat vreodată să ia parte la un studiu de cercetare, aș spune să aibă încredere în asistente și medici. Ei știu ce fac.

Aveți totul de câștigat și nimic de pierdut. Și ați putea salva viețile unor persoane care trăiesc cu cancer în viitor”, a mai îndemnat bărbatul de 71 de ani care s-a vindecat de cancer cu ajutorul terapiilor inovative.

Vezi și: Cum să slăbești mâncând. Sanda Creţoiu: Oamenilor nu le vine să creadă! Vin surprinşi după două săptămâni și zic - am reuşit să dau jos din kilograme

Cercetare în domeniul sănătății

Institutul Național pentru Cercetare în Sănătate și Îngrijire (NIHR), care a contribuit la finanțarea studiului la care a luat parte Stephen, a lansat o campanie ”Shape the Future” pentru a-i îndemna pe oameni să se alăture cercetării în domeniul sănătății.

Ce este leucemia limfocitară cronică

Leucemia limfocitară cronică: forma rară de cancer care îi prinde pe bolnavi într-o moarte lentă. Leucemia limfocitară cronică este o formă rară de cancer care afectează sângele și măduva osoasă.

Afecțiunea, care se dezvoltă lent, este considerată incurabilă și devine mai frecventă pe măsură ce oamenii îmbătrânesc - puțini fiind cei care suferă de această boală sub 40 de ani.

Cauzele afecțiunilor sunt neclare, deși un istoric al acestui tip de cancer în familie îi expune pe unii la un risc mai mare.

Multe persoane care trăiesc cu leucemie limfatică nu au niciun simptom, iar dacă au, acestea nu sunt evidente imediat și pot dura ani de zile până când se manifestă.

Multe dintre aceste simptome sunt comune și altor afecțiuni.

Acestea includ:

- Glande umflate, de obicei în gât sau sub brațe

- Pierderea în greutate

- Îmbolnăvirea frecventă

- Senzație de oboseală, chiar dacă ați avut o noapte bună de somn

- O erupție cutanată care arată ca niște mici vânătăi sau sângerări sub piele și care nu se estompează atunci când rostogolești un pahar peste ea, asemănătoare meningitei

- Sângerări sau vânătăi fără motiv

- Aspectul neobișnuit de palid și senzația de lipsă de aer

- O temperatură ridicată chiar dacă nu vă simțiți rău

- Dureri care nu vor să dispară

- Transpirație pe timp de noapte

Vezi și: Cum știi dacă ai un dop de ceară în ureche. Cum cureți ceara din urechi, 3 trucuri simple: Oamenii cred că ceara este murdară și trebuie curățată, dar e antifungică, antibacteriană

Leucemia limfocitară cronică, tratament

În unele cazuri, este posibil ca această afecțiune să nu necesite un tratament imediat, iar tratamentul depinde de vârsta, starea generală de sănătate și de simptome ale bolnavului.

Principalele tratamente au implicat medicamente țintite pentru a opri cancerul să crească sau pentru a gestiona simptomele sau chimioterapie.

În cazuri rare, se poate recomanda, de asemenea, intervenția chirurgicală și radioterapia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel