Varza murată, aliatul neașteptat al intestinului. Cum protejează fermentația împotriva inflamației
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Dacă mănânci noaptea ar fi mai bine să îți schimbi obiceiul, pentru că îți face rău. Iată ce probleme declanșează în organism mesele târzii:
Mesele luate noaptea târziu, inclusiv gustările de la miezul nopții, nu sunt rare din păcate. Indiferent dacă ajungeți acasă târziu de la serviciu și trebuie să mâncați cina la ore la care de obicei mergeți de obicei la culcare, urmăriți un film până noaptea târziu și vă regalați cu floricele, sau simțiți nevoia să înghițiți ceva pentru a rămâne treaz noaptea ca să învățați, ispita există. Dar e clar un obicei nesănătos.
Corpurile noastre au un ritm circadian: un ciclu de 24 de ore, care afectează totul, de la nivelul energetic și metabolism, până la modul în care funcționează organele noastre. Natural pentru organismul nostru este să fim treji și să mâncăm în timpul zilei și să dormim noaptea, când este întuneric.
Dar, dacă ne modificăm ritmul natural, lucrând în ture de noapte, fiind expuși la lumină noaptea sau mâncând noaptea (în special fast-food), acesta poate interfera cu funcția circadiană normală. O serie de schimbări negative pot apărea în organismul mai ales când mâncăm noaptea.
- Alterarea funcției hormonale. Mâncatul noaptea modifică nivelurile de insulină, glucagon și leptină.
- Inflamație. Când oamenii mănâncă mai mult seara, au markeri de inflamație mai mari. Într-un studiu, pentru fiecare creștere de 10% a proporției caloriilor totale consumate între ora 17.00 și miezul nopții, a existat o creștere de 3% a proteinei C-Reactive, un marker major al inflamației în organism.
- Deficiențe în reglarea zahărului din sânge. Capacitatea organismului de a folosi insulina pentru a controla modificările glicemiei pe parcursul zilei și este mai puțin eficientă noaptea. Nivelul de glucoză după mese este cel mai ridicat atunci când mesele sunt consumate târziu în zi. Muncitorii din tura de noapte prezintă o scădere a controlului zahărului din sânge atunci când mănâncă alimente noaptea. Cercetătorii sugerează evitarea mesei cu un indice glicemic ridicat seara, pentru a evita efectele negative și riscul crescut de boală asociat cu zahăr ridicat în sânge.
- Creștere în greutate – îngrășarea. Studiile efectuate la oameni au arătat că, atunci când consumăm seara o parte semnificativă din aportul nostru total de alimente, avem o probabilitate mai mare să fim obezi. Un motiv poate fi faptul că în țesuturile noastre grase există elemente de reglare pentru ceasul circadian, iar perturbarea acestor elemente poate duce la deteriorarea depozitării grăsimilor. Mâncatul noaptea poate crește, de asemenea, cantitatea totală de mâncare pe care o consumi în fiecare zi, ceea ce duce la creșterea în greutate mai mare, notează University Health News.
- Trigliceride crescute și colesterol. Mâncatul în desincronizare cu ritmul nostru circadian poate afecta modul în care organismul metabolizează lipidele. Acest lucru poate duce la creșterea nivelului de trigliceride și de colesterol.
- Memorie deteriorată. Cercetări recente sugerează că memoria poate fi afectată de consumul de alimente noaptea. Cercetătorii au descoperit că șoarecii care au fost hrăniți în timpul în care ar fi trebuit să doarmă au avut deficite de învățare și de memorie.
Pentru a evita efectele negative ale consumului de alimente noaptea, mâncați cina cât mai devreme seara, așa cum vă permite programul. Dacă vă e foame mai târziu, nu puteți răbda până a doua zi și vreți o gustare, alegeți o gustare mică, bogată în proteine, precum nucile, în loc de ceva bogat în carbohidrați. Evitați mesele mari luate cu câteva ore înainte de culcare.
Dacă trebuie să stați treaz noaptea, încercați să vă respectați cât mai aproape orele de masă obișnuite din timpul zilei.
Acest aliment curăță intestinul în profunzime și reduce inflamația.
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
Sucul răcoritor care accelerează arderea grăsimilor. Reduce glicemia, curăță intestinul și sprijină metabolismul.
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.