Medic ATI din Sibiu: cel mai greu este să vorbești cu pacientul, și apoi să iei legătura cu familia

Adisa Codruț |
Data publicării:
Terapie Intensivă      Foto: RoVaccinare
Terapie Intensivă Foto: RoVaccinare

Medicul ATI Dorelia Maican de la Spitalul Militar din Sibiu spune că COVID e ”mult mai mult decât o simplă infecție respiratorie”.

Într-o postare pe Facebook-ul Ministerului Apărării Naționale, medicul Dorelia Maican de la Spitalul Militar Sibiu spune că ”îngrijirea pacienților din ATI Covid este un efort de echipă” și că ”nu poți să ști dacă vei face o formă severă de COVID”. 

 ”Îngrijirea pacienților din ATI Covid este un efort de echipă. Cred că am înțeles cu toții că trebuie să facem tot ce este necesar pentru a ajuta pacienții, chiar dacă evoluția bolii nu depinde strict de eforturile echipei medicale sau de performanța aparaturii. Cel mai greu este să vorbești cu pacientul, să-l încurajezi când este epuizat, disperat după o gură de aer, să-l intubezi și apoi să iei legătura cu familia și să explici necesitatea unor manopere invazive.Infecția cu SARS CoV 2 înseamnă mult mai mult decât o simplă infecție respiratorie.

În evoluția bolii pot să apară disfuncții respiratorii, cardiace, renale, hepatice, iar tratamentul trebuie adaptat în funcție de pacient. Nu poți ști dacă vei face o formă severă de COVID-19, iar majoritatea pacienților din ATI Covid sunt nevaccinați.

Vaccinul îți poate da o șansă! Alege să te protejezi!”, se arată pe rețelele sociale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel