Medic: Ce îmi doresc de la viitorul ministru al Sănătății

Dana Lascu |
Data publicării:
Medic
Medic

Odată cu trecerea Moțiunii de cenzură și căderea Guvernului, la cârma Ministerului Sănătății va fi numită o altă persoană. Iată la ce se așteaptă medicii de la viitorul ministru

Sub titlul „Ce îmi doresc de la viitorul ministru al Sănătății", dr Livia Davidescu, medic oftalmolog la Spitalul Județean de Urgență Craiova, grupează pe pagina sa de Facebook 10 deziderate. Iată care sunt acestea:

1. Să facă în așa fel încât să nu mai fie 50.000 de morți evitabile pe an!! Să găsească resurse pentru asta! Să nu bage capul în nisip când vorbim despre subfinanțare, tehnologii învechite și lipsuri! Să își asume tot ceea ce este acum, ca să poată construi...

2. Să restabilească încrederea populației în personalul medical. Să redea demnitatea corpului medical și a pacientului deopotrivă! Fără campanii de presă împotriva sistemului!

3. Să aibă o viziune, un program pe care să îl urmeze, pe care să îl facă public și din care să bifeze realizările, pe măsură ce sunt înfăptuite

4. Să transparentizeze informațiile de interes public... câți bani vin și mai ales unde se duc banii în sistemul sanitar...

5. Să facă în așa fel încât să nu mai avem ultimul loc în Europa că procent de PIB alocat Sănătății. Treaba lui cum își convinge partidul să nu mai subfinanțeze sistemul!

6. Să fie medic... Nu șofer, nu contabil, nu secretară... absolut nimic altceva decât medic, nu de alta dar să putem comunica în termeni pe care să îi înțeleagă... fără translator! ( gen: asistola sau pseudoxantom)

7. Să fi lucrat în sistemul sanitar, nu de alta, dar altfel nu a simțit pe pielea lui niciodată imperfecțiunile sistemului de partea asta a baricadei.

8. Să aibă în jurul său specialiști pe care se poate baza și în spatele său un partid care îi sprijină acțiunile.

9. Să fi dovedit în spațiul public faptul că poate lupta pentru o idee, chiar dacă asta înseamnă luni sau ani de luptă!

10. Să poată înțelege criticile că fiind constructive, și să accepte că uneori el însuși poate greși..."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel