Medic din Cluj-Napoca și-a tratat pacienții COVID din scaunul cu rotile: Oxigenul era legat de cărucior, așa am lucrat

Medici
Medici

Un medic din Cluj-Napoca, infectat cu noul coronavirus, și-a îngrijit pacienții din scaunul cu rotile. 

Medicul Szentágotai Loránt, în vârstă de 72 de ani, și-a pus viața în pericol pentru a-și salva pacienții pe care îî are în grijă. 

Bărbatul a făcut o formă gravă de COVID-19 și a fost internat la terapie intensivă. A ajuns la spital foarte târziu din cauză că a stat să-i îngrijească pe cei 80 de bătrâni și 30 de angajați din centrul social pe care îl conduce.

"Aproape 10 luni, am reușit să nu avem niciun caz.", a declarat medicul pentru DIGI24.

Când toți bătrânii și angajații din centru s-au îmbolnăvit, medicul i-a tratat din căruciorul cu rotile.

"Personalul mă ducea cu căruciorul, oxigenul era legat de cărucior și așa am lucrat 3 zile până când s-a rupt filmul. Am căzut jos, nu am mai știut nimic, am ajuns la spital. Sincer, toata lumea a crezut că s-a terminat, deja medicii anunțau familia că înmormântarea se face repede. M-am trezit după din comă, eram convins că am murit. Ultimele momente, când știi că trebuie să mori, eram conștient ca nu mai am nicio șansă. Când m-am trezit, mă uitam în jur si îmi explica doctorița, domnul doctor, v-ați revenit, ați fost intubat, zic nu se poate, eu sunt mort,", a spus Szentágotai Loránt.

Când a ajuns la Spitalul de Boli infecțioase din Cluj Napoca, medicul avea plămânii afectați de boală în proporție de 70%. Acum, face recuperare alături de bătrânii pe care îi îngrijește.

Citește și Irina Loghin s-a vindecat de COVID la 82 de ani cu o „poțiune magică”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel