Medicamente de aproape patru milioane de lei pentru pacienții oncologici din Alba

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medicamente
Medicamente

Medicamente în valoare de aproape patru milioane de lei au fost asigurate în primul semestru prin Programul Naţional de Oncologie, prin farmacia cu circuit închis, din județul Alba.

Potrivit unor surse citate de agerpres.ro, un număr de 544 de pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia au beneficiat de aceste tratamente, în valoare de 3,9 milioane de lei. 

Astfel, potrivit sursei, la CAS Alba au fost depuse în primul semestru cereri justificative, însoţite de copii după facturile de achiziţie, în valoare de 3.868.004,07 lei, sume care s-au încadrat în creditele de angajament alocate pentru spital, în valoare de 3.870.879,39 lei. „Consumul de medicamente în semestrul I 2019, în valoare de 3.922.130,18 lei, a asigurat tratamentul pentru 554 pacienţi aflaţi în programul ce se derulează prin Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia”, se arată în raportul CAS Alba.

La data de 30 iunie se înregistrau pe stocul farmaciei cu circuit închis a SJU Alba Iulia medicamente în valoare de 1.391.570,16 lei, valoare ce se încadrează în valoarea stocului optim.

Prescrierea tratamentului specific oncologic pentru bolnavii internaţi se face în mod distinct, în condica de medicamente şi în foaia de observaţie clinică generală. Medicamentele specifice care se acordă pe perioada spitalizării bolnavilor incluşi în program se eliberează prin farmacia cu circuit închis.

Prin farmaciile cu circuit deschis din judeţ s-au eliberat în primul semestru pentru bolnavii înscrişi în programul de oncologie - activitate curentă, medicamente - în valoare de peste 5,9 milioane de lei.

Consumul pentru medicamentele Cost Volum în semestrul I a fost de peste 7,7 milioane de lei, din care peste 4,3 milioane de lei a revenit spitalului, iar diferenţa, de peste 3,3 milioane de lei, în cadrul circuitului deschis prin farmaciile aflate în relaţie contractuală cu CAS Alba, citat de Agerpres.

Numărul pacienţilor care au beneficiat în judeţul Alba de tratament oncologic cost-volum a fost, în primul semestru din 2019, de 86. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel