Medicamentul care scade riscul de deces la pacienții cu COVID-19

DCMedical Team |
Data publicării:

Un nou studiu a constatat că medicamentul pentru artrită tocilizumab este capabil să reducă riscul de decese la pacienții spitalizați din cauza Covid-19. De asemenea, poate atenua și mai mult riscul ca pacientul cu COVID-19 să aibă nevoie de ventilație pentru a respira.

Tocilizumab este un medicament intravenos utilizat pentru tratarea artritei reumatoide.
Studiul a sugerat că la pacienții cu Covid-19 cu hipoxie (care necesită oxigen) și inflamație, tratamentul cu combinația unui corticosteroid sistemic (cum ar fi dexametazona) plus tocilizumab reduce mortalitatea cu aproximativ o treime la pacienții care necesită oxigen simplu și aproape o jumătate pentru cei necesitând ventilație mecanică invazivă.
Cercetarea a fost efectuată în cadrul unui studiu clinic național din Marea Britanie, care are ca scop identificarea tratamentelor care ar putea fi benefice pentru persoanele Covid-19.
„Studiile anterioare cu tocilizumab au arătat rezultate mixte și nu era clar ce pacienți ar putea beneficia de tratament”, a spus Peter Horby, profesor de boli infecțioase emergente în cadrul Departamentului de Medicină Nuffield, Universitatea din Oxford.
El a adaugat, „Acum stim ca beneficiile tocilizumab se extind la toti pacientii cu Covid-19 cu niveluri scazute de oxigen si inflamatii semnificative.”

Pentru studiu, cercetătorii au examinat un total de 2.022 de pacienți care au fost alocați aleatoriu pentru a primi tocilizumab prin perfuzie intravenoasă și au fost comparați cu 2.094 de pacienți din grupul de control.
Pacienții care au necesitat oxigen și au prezentat dovezi de inflamație au fost recrutați pentru studiu între aprilie 2020 și 24 ianuarie.
Studiul a remarcat faptul că 82 la sută dintre pacienți luau deja un steroid sistemic, cum ar fi dexametazona. „Impactul dublu al dexametazonă plus tocilizumab este impresionant și foarte binevenit”, a spus Horby.
Studiul a relevat că tocilizumab a redus decesele în rândul pacienților spitalizați cu Covid-19. În timp ce 596 (29 la sută) pacienți din grupul tocilizumab au murit în decurs de 28 de zile, 694 (33 la sută) de persoane au cedat infecției în grupul care beneficia de îngrijiri obișnuite.
De asemenea, consumul de medicamente a crescut probabilitatea externării (de la 47% la 54%) în termen de 28 de zile.
Aceste beneficii au fost observate în toate subgrupurile de pacienți, inclusiv în cele care necesită oxigen printr-o mască simplă de față, către cele care necesită ventilatoare mecanice într-o unitate de terapie intensivă, a menționat studiul.
„Dintre pacienții care nu au primit ventilație mecanică invazivă atunci când au intrat în studiu, tocilizumab a redus semnificativ riscul de a evolua spre ventilație mecanică invazivă sau deces de la 38% la 33%”, a adăugat studiul.
Rezultatele studiului au fost publicate în revista Science Magazine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel