Medicul Adrian Marinescu, ÎNGRIJORARE: noua tulpină se transmite mai ușor; are un impact mai mare

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Dr. Adrian Marinescu
Dr. Adrian Marinescu

Medicul Adrian Marinescu afirmă că noua tulpină de COVID, identificată în Marea Britanie, se transmite mai ușor, dar nu se așteaptă la forme severe.

Medicii infecţionişti susțin că noua tulpină de COVID, identificată in Marea Britanie, e mult mai contagioasă, iar cei ce se îmbolnăvesc de ea află că o au doar dacă ajung la spital. 

”Suntem îngrijorați. Luăm în calcul că ar putea să fie. (...) E o variantă de virus care se transmite mai ușor, dar nu e mai agresivă, nu e mai virulentă, nu mă aștept să am mai multe forme severe. Pentru a putea confirma, într-adevăr, nu sunt testele uzuale. E vorba de secvențierea genelor virale, lucruri se fac când se aprofundează. Deci nu oricine va ajunge la spital, se va face și secvențierea. Cu siguranță că nu! E important să ne lămurim că a ajuns tulpina la noi, lucru pe care îl știm, care are un impact mai mare, și atunci se pot face acest teste”, explică medicul Marinescu, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel