Merele verzi, beneficii pentru sănătate la care nu te-ai fi gândit: reduc riscul de cancer

Angela Sabău |
Data publicării:
Mere verzi, beneficii
Mere verzi, beneficii

Merele verzi au o serie de beneficii importante pentru sănătate, printre care chiar și reducerea riscului de cancer.

Nutrienții esențiali pe care îi conțin merele verzi sunt exterm de valoroși pentru sănătate. Iată o listă de beneficii ale consumului de mere verzi:

Crește metabolismul

Fibrele din măr ajută la creșterea metabolismului, stimulează procesul de detoxifiere și mențin funcționarea corectă a sistemului digestiv. Pe măsură ce sistemul digestiv este energizat, metabolismul este, de asemenea, favorizat.

Bun pentru ficat

Antioxidanții sunt agenți naturali de detoxifiere care protejează ficatul de afecțiuni hepatice.

Întărește oasele

Calciul este esențial pentru oase dense și puternice. Mai ales femeile sunt predispuse la subțierea și slăbirea oaselor. Densitatea osoasă se epuizează după 30. Femeile aflate în menopauză ar trebui să includă mere verzi în dieta lor. Mărul verde previne osteoporoza.

Ajută la pierderea grăsimii și a greutății

Deoarece mărul verde este un fruct bogat în fibre, este benefic pentru pierderea în greutate. Merele verzi au niveluri mai mici de zahăr și mai multe minerale și antioxidanți care ajută la pierderea câtorva kilograme. Vitamina K din măr menține circulația sângelui neîntreruptă.

Protectorul plămânilor

Potrivit studiilor, consumul zilnic de mere verzi poate reduce riscurile asociate plămânilor cu 23%. Reduce riscul de astm. Fumătorii obișnuiți își pot reduce riscul de afecțiuni pulmonare, consumând mere verzi zilnic.

Îmbunătățește acuitatea vizuală

Merele verzi sunt bogate în vitamina A, care ajută la îmbunătățirea vederii.

Reduce riscurile afecțiunilor inflamatorii

În timp ce mâncați mere, nu aruncați coaja în coșul de gunoi. Coaja de mere este la fel de sănătoasă ca și pulpa mărului și vă poate îmbunătăți sănătatea, deoarece conține elemente detoxifiante. Merele verzi cresc imunitatea.

Scade colesterolul și tensiunea arterială

O mulțime de studii au dezvăluit că merele verzi îmbunătățesc sistemul cardiovascular. Fibrele solubile pot reduce nivelul colesterolului. Scade riscul de accident vascular cerebral cu 52%. Potrivit American Journal of Clinical Nutrition, merele verzi pot reduce nivelul colesterolului rău. Dacă suferiți de colesterol ridicat, nu uitați să adăugați mere verzi în dieta dumneavoastră.

Beneficii pentru piele:

Merele verzi sunt excelente pentru a vă îmbunătăți aspectul pielii. O mulțime de produse de îngrijire a pielii au în compoziție suc de mere verzi. Dar cele mai bune efecte se văd doar consumându-le.

Reduce riscul de cancer de piele

Mărul verde conține vitamina C care protejează celulele împotriva radiațiilor periculoase care pot deteriora pielea și pot provoca cancer de piele. Oferă hrană pielii, salvând-o de mai multe boli și probleme precum eczeme și cearcăne. Consumul regulat de mere verzi poate oferi reduce o erupție acneică.

Luptă împotriva îmbătrânirii

Dezoxidanții prezenți în merele verzi întârzie îmbătrânirea și împiedică pielea să îmbătrânească prematur. Vitamina A, Vitamina C, fenolul întăresc corpul pentru a combate ridurile, liniile fine și cearcănele. Dezoxidanții reduc ridurile pielii și îmbunătățesc calitatea pielii.

Bun pentru hidratare

Folosit pe piele, sucul de măr poate fi hidratant. Există măști de față care sunt făcute din suc de mere, dar pielea poate fi mai ușor îmbunătățită din interior spre exterior. În afară de produsele de înfrumusețare extraterestre, mâncați mere verzi pentru rezultate mai bune.

Beneficii pentru păr:

Marul verde vă poate oferi părul pe care l-ați dorit întotdeauna. Pe lângă faptul că vă face corpul sănătos, merele verzi sunt minunate pentru păr și scalp.

Îmbunătățește creșterea părului

Merele verzi întăresc părul și sporesc creșterea. Vă poate reduce căderea părului și vă poate crește volumul părului.

Ține mătreața sub control

Pasta din coajă și frunze de mere verzi poate controla mătreața. Încercați această pastă dacă mătreața este o problemă pentru dumneavoastră. Sucul de mere verde reduce și mătreața dacă este aplicat în mod regulat pe scalp.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel