Mersul pe jos, 5 beneficii de care nu știai. Cât trebuie să mergi, de fapt, săptămânal

Dana Lascu |
Data publicării:

Mersul pe jos e mult mai important decât știați, așa că data viitoare când faceți un control medical, să nu mai fiți surprinși dacă medicul dumneavoastră vă recomandă să faceți plimbări mai lungi și dese. Iată ce beneficii surprinzătoare are: 

Da, mersul pe jos, această activitate simplă pe care o faceți de pe la vârsta de un an este, poate, „cel mai apropiat lucru pe care îl avem de un medicament-minune", a spus dr. Dr. Thomas Frieden, fost director al Centrului american de Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Desigur, probabil știți că orice activitate fizică, inclusiv mersul pe jos, este o binefacere pentru sănătatea dumneavoastră generală. Dar , în particular, vine cu o serie de beneficii. Iată o listă cu cinci astfel beneficii care te pot surprinde.

1. Mersul pe jos contracarează efectele genelor care promovează obezitatea. Cercetătorii de la Harvard au analizat 32 de gene care promovează obezitatea la peste 12.000 de persoane, pentru a determina cât de mult genele acestea contribuie de fapt la greutatea corporală. Apoi au descoperit că, printre participanții la studiu care au mers în pas alert în jur de aproximativ o oră pe zi, efectele acestor gene au fost tăiate la jumătate.

2. Ajută la reducerea poftei de dulciuri. O pereche de studii de la Universitatea din Exeter a constatat că o plimbare de 15 minute poate reduce pofta de ciocolată și chiar reduce cantitatea de ciocolată pe care o consumați în situații stresante. Iar cele mai recente cercetări confirmă faptul că mersul pe jos poate reduce pofta și consumul de o varietate de alte dulciuri, scrie experții de la Harvard Health Publishing.

3. Reduce riscul de a dezvolta cancer de sân. Se știe deja că orice activitate fizică scade riscul de a suferi de cancer de sân. Dar un studiu al Societății Americane de Cancer, care s-a concentrat pe mersul pe jos, a constatat că femeile care au umblat șapte sau mai multe ore pe săptămână au avut un risc cu 14% mai mic de cancer la sân decât cele care au mers trei ore sau mai puțin pe săptămână. Și mersul a oferit această protecție chiar și pentru femeile care aveau alți factori de risc pentru cancerul de sân, cum ar fi greutatea mai mare sau faptul că luau hormoni suplimentari.

4. Ameliorează durerea articulară. Mai multe studii au descoperit că mersul pe jos reduce durerea asociată artritei și că mersul pe jos circa 8-9 kilometri pe săptămână poate preveni chiar și apariția , în primul rând. Mersul pe jos protejează articulațiile - în special genunchii și șoldurile, care sunt cel mai susceptibile la osteoartrită - prin lubrifierea acestora și întărirea mușchilor care îi susțin.

5. Stimulează funcția imună. Plimbarea vă poate ajuta să vă protejați în timpul sezonului rece și al gripei. Un studiu efectuat la peste 1.000 de bărbați și femei a constatat că cei care au mers cel puțin 20 de minute pe zi, cel puțin 5 zile pe săptămână, au avut cu 43% mai puține zile de boală decât cei care au făcut exerciții o dată pe săptămână sau mai puțin. Și dacă s-au îmbolnăvit, a fost pe o durată mai scurtă și simptomele lor au fost mai ușoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel