Metoda care crește durata de supraviețuire la pacientele cu cancer de sân

Florina Pop / 23 dec 2020 / 10:25

Chirurgia, pe lângă tratamentele precum chimioterapia și radioterapia, poate crește durata de supraviețuire a pacienților cu cancer de sân metastatic, susține un studiu.

Cercetători de la Colegiul de Medicină și Institutul pentru cancer al Universității Pennsylvania, SUA, au demonstrat, într-un studiu pe aproape 13.000 de paciente cu cancer mamar în stadiul patru că acelea care au suferit o intervenție chirurgicală în plus față de celelalte tratamente au avut un avantaj de supraviețuire față de cele care au avut alte tratamente care nu au implicat chirurgia.

Prin alte tratamente se înțeleg chimioterapia, terapiile hormonale și imunoterapiile. Specialiștii susțin beneficiile intervenției chirurgicale pentru îndepărtarea cancerului de sân primar numai pentru ameliorarea simptomelor cancerului de sân avansat, cum ar fi durerea și sângerarea. Chirurgia este standardul de îngrijire pentru alte tipuri de cancere care s-au răspândit de la locul de origine la o altă parte a corpului, cunoscută sub numele de cancere metastatice.

”Unele tipuri de cancer de sân, în special cum ar fi triplul negativ, în care cancerul este receptor hormonal și HER2 negativ, nu sunt foarte receptive la tratament. Prin urmare, scopul nostru a fost să vedem dacă intervenția chirurgicală a făcut o diferență în cazurile de cancer de sân metastatic care au răspuns la tratament”, susțin cercetătorii.

Studiul le-a arătat că pacientele cu o intervenție chirurgicală tindeau să aibă o durată mai mare de supraviețuire în comparație cu pacientele cu alte planuri de tratament. ”Nu numai că am constatat că intervenția chirurgicală poate fi benefică pentru pacienții cu cancer de sân metastatic care răspund la tratament, am descoperit, de asemenea, că obținerea chimioterapiei înainte de acea intervenție chirurgicală avea cel mai mare avantaj de supraviețuire la pacienții cu status HER2 pozitiv și estrogen și receptor de progesteron”, au mai precizat cercetătorii, conform unui comunicat al universității citate.

Studiul, AICI.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy