Mic ghid pentru un corp sănătos. Cum să te bucuri de toate alimentele fără să te îngrași

Adisa Codruț |
Data publicării:
Tort   FOTO: pexels.com
Tort FOTO: pexels.com

Nutriționista Cori Grămescu face o serie de recomandări privind comportamentul alimentar.

Mentalitatea ”totul sau nimic” sau afirmația ca ”nu mai mănânc niciodată prăjituri” nu sunt deloc sănătoase. 

”Înainte să începi să te simți nasol sau să iei laxative sau să îți juri că nu mai mănânci niciodată, nimic, doar pentru că ai mâncat mai multe prăjituri decât știi tu că e ok să mănânci, citește mai jos Niciodată, dar niciodată nu te cântărești imediat după ce ai mâncat anapoda. Pentru că apare retenția de apă, balonarea și inflamația la schimbarea de regim și cântarul arată mai mult decât e în realitate și oricum te va demoraliza. Strategia este să revii la a mânca echilibrat și să o faci fără remușcări și fără păreri de rău suplimentare”, scrie Cori Grămescu pe rețelele sociale.

Aceasta a întocmit câteva recomandări:

”Renunță la mentalitatea „totul sau nimic”. Dacă te raportezi la o săptămână, 3 zile de mâncat nasol par nasoale. Dar dacă evaluezi comportamentul tău în contextul unei luni s-ar putea să nu iasă așa rău. 10- 15-20% din caloriile dintr-o lună pot proveni din junk food / dulce/ mâncăruri nepotrivite în dieta fără niciun fel de problemă pe termen lung.

Presupunând că dietele de slăbire ar trebui să aibă în jur de 1600 de kcal și faceți 3-5 ore de sport pe săptămână cu o oră de activitate fizica non-fitness pe zi, poți mânca până la 7200 de kcal pe lună din alimente care chiar îți plac și tot o să slăbești ceva-ceva. Este un un proces. Dieta, mâncarea sănătoasă, liniștea sufletească, cariera împlinitoare, construirea unor obiceiuri sănătoase sunt toate procese îndelungate, bazate pe eșecuri repetate.

Adulții învață doar din greșeli, pe care le repetăm de câte ori avem nevoie pentru a ne construi un mecanism propriu de răspuns care se potrivește cu obiectivele noastre pe termen lung și încearcă să nu le supere prea rău pe alea pe termen scurt.

Enjoy, relax și next time sper să alegi porcărioare absolut delicioase, care chiar îți plac, măcar să merite naibii experiența, că oricum se va întâmpla din nou și nu e nicio tragedie.

După ce revii la mâncat ok, bea muuultă apă, mâncă mai multe proteine slabe (știu că e contraintuitiv, dar vă ajută să scăpați de retenția de apă), fă un masaj și mergi la ore de cardio moderate.

Nu o să „arzi” ceea ce ai mâncat în plus, dar sportul moderat te ajută să te simți bine, reglează digestia. Aveți grijă de voi!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel