Mierea este sănătoasă? Cât de ușor vă puteți păcăli
Pe măsură ce temperaturile scad, popularitatea mierii tinde să crească. Fie că este folosită ca ingredient în deserturile de Sărbători, adăugată la un cocktail sau pusă în ceai pentru a ușura tusea, cu sigu...
Mierea este o substanță dulce, siropoasă, produsă de albinele care colectează nectarul de la plantele cu flori, îl consumă și îl regurgitează, în stup, intenționând ca produsul final să-l folosească ca sursă de hrană. Apicultorii scot mierea din fagurii ceruiți din stup, iar adesea aceasta este procesată înainte de a fi vândută.
Este bogată în antioxidanți, cum ar fi acizii fenolici și flavonoizii, care pot susține o sănătate mai bună. Studii mici efectuate pe oameni arată că antioxidanții din miere ar putea contribui la îmbunătățirea nivelului de colesterol, ceea ce ar putea duce la scăderea riscului de boli de inimă, deși sunt necesare studii pe termen lung mai mari pentru a confirma aceste constatări.
Bună, dar tot zahăr adăugat e
Datorită acestor calități, mierea este adesea promovată ca o opțiune mai bună decât zahărul rafinat, în special pentru persoanele cu diabet zaharat. Dar experții avertizează că mierea tot o formă de zahăr este!
„Zaharurile adăugate în dietă trebui menținute la un nivel scăzut, indiferent de sursa lor. (...) Consumul de cantități mari de zaharuri adăugate - fie că este vorba de miere, zahăr, sirop de arțar sau sirop de porumb – nu este un lucru bun”, a declarat Maya Vadiveloo, profesor asistent de nutriție și științe ale sănătății la Colegiul de Științe ale Sănătății de la Universitatea Rhode Island din Kingston.
Riscuri pentru sănătate
Studiile arată că zaharurile adăugate pot fi calorii goale care cresc riscul de obezitate, cel de boli de inimă, de hipertensiune arterială și de carii. Un comitet consultativ responsabil cu propunerea de revizuiri a Ghidurilor dietetice federale pentru americani ( ghid care este actualizat la fiecare cinci ani), a sugerat într-un raport din iulie că zaharurile adăugate trebuie să fie reduse la doar 6% din caloriile zilnice, în scădere față de 10% cât este recomandat acum. O singură lingură de miere conține 64 de calorii, fără fibre, aproape fără vitamine și foarte puține proteine.
Dar, deși nu este ideală pentru consumul zilnic, s-a constatat că mierea oferă unele beneficii medicinale specifice. Cercetările arată că ar putea fi o alternativă bună pentru tratarea tusei problematice nocturne a copiilor, deși nu este considerată sigură pentru copiii sub 1 an.
Cum o consumi
O modalitate bună de a încorpora miere în dietă, a spus Vadiveloo, este să o adaugi la un produs neîndulcit, cum ar fi iaurtul, dacă acesta nu are deja zahăr adăugat.
„Cu cât poți controla mai mult orice adaos de zahăr pe care îl introduci în corp, cu atât mai bine”, a explicat ea, pentru Heart.org, site-ul Asociației Americane a Inimii. „Ideea e că dacă adaugi miere la o masă trebuie să uiți de prăjitura pe care o mâncai la desert”, a mai arătat expertul.
În cât timp se vindecă o vânătaie și cum o tratezi corect
Ce să NU faci de Paște și ce să NU mănânci după post. Greșeala pe care o fac mulți români - recomandări INSP
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
Cum să faci o cafea mai intensă acasă. Sfaturile surprinzătoare ale experților
Cinci lucruri pe care să le cumperi pentru a fi mai fericit. Lecția miliardarului Warren Buffett
Warren Buffett - lecțiile unui miliardar despre adevărata fericire. Cele 5 lucruri pe care trebuie să le cumperi ca să fii fericit.
Obiectul care nu are ce căuta în baie. Nici măcar nu te gândești despre ce e vorba
5 greșeli comune în bucătărie care îți pot îmbolnăvi familia. Ai mare grijă la asta
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.
Insomnia de vară. De ce nu putem dormi bine vara. Uite ce poți face
Beneficiile mersului desculț pe nisip la mare
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Adevărul despre mâncarea ambalată: Ce ascund etichetele și cum un simplu simbol pe ambalaj îți poate salva viața!
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
6 greșeli pe care designerii de interior nu le fac niciodată în propriile case
De ce să îți pui ghimbir în cafea. 5 beneficii neștiute pentru sănătate
Pune o lumânare în congelator. Motivul e genial!
5 motive să NU mai stai cu laptopul pe picioare. Numărul 2 te va uimi
Cum apare o escara? Ghid pentru prevenire și tratament
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Adormi în 60 de secunde cu acest truc chinezesc!
Adormi instant! Trucul din medicina chineză care funcționează în 60 de secunde. Medicii sunt uimiți. Încearcă această tehnică secretă a chinezilor.
Cum alegi mărimea potrivită a televizorului în funcție de dimensiunea camerei
Trucul simplu care îți transformă fața în doar câteva minute pe zi
Dozatoarele de săpun lichid și dezinfectant: de ce NU ar trebui apăsate de sus?
7 remedii naturiste pentru arsuri solare: calmează pielea rapid
Orele la care trebuie să bei cafeaua. Când e momentul să te oprești
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
