Mihaela Bilic, dietă în 6 pași simpli: Vă propun un program de “reeducare” alimentară

Angela Sabău / 03 noi 2021 / 15:59
Mihaela Bilic, nutriționist
Mihaela Bilic, nutriționist

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, dezvăluie care sunt cei șase pași pentru “reeducare” alimentară. Iată cum poți slăbi ușor, fără să te mai îngrași. 

„Niciodată nu ne săturăm de…slăbit
V-ați săturat de cure de slăbire care nu dau rezultat? Problema nu e cura de slăbire, ci faptul că ne îngrășăm la loc după ce dieta s-a terminat. Care e soluția? Să consumăm în continuare mâncarea cu care am fost obișnuiți, dar să reducem porția cu 30-50%. 

De ce este esențial să slăbim mâncând  puțin din toate? Pentru că așa există șansa să respectăm această strategie pe viață, fără interdicții și frustrări, doar cu limită la cantitate. Orice dietă care elimină o anumită categorie de alimente va fi abandonată mai devreme sau mai târziu, iar abandonul ei înseamnă întoarcerea kilogramelor în plus. Moderația este soluția, nu interdicțiile și curele de slăbire. Însă moderația se învăță, e nevoie de reguli și disciplină!

Vă propun un program de “reeducare” alimentară în 6 pași

Pasul 1:
Eliminați toate ronțăielile dintre mese și limitați aportul alimentar la 3 mese principale/zi și maximum o gustare dulce. Maturitatea alimentară presupune o pauză digestiva completă de 4-6 ore între mese; cu cat mâncăm mai des cu atât ne va fi mai foame, iar aportul caloric la finalul zilei va fi considerabil. 


 Pasul 2:
Limitați consumul de zahăr/dulciuri la un singur produs zilnic, care poate fi mâncat la finalul mesei sau între mese, pe postul de gustare; fructele sunt și ele un desert, nu consumați mai mult de 1-2 fructe pe zi. 
Gustarea dulce este permisă, dar nu este obligatorie- dacă trece o zi în care n-ați mâncat desert, nu e nicio tragedie. 

Pasul 3:
Reduceți consumul de făinoase de la fiecare masă. O farfurie ideală conține 50% legume, 25% proteine (carne, pește, ouă) și 25% făinoase/amidon. O porție corectă de amidon înseamnă
-1 felie de pâine sau mămăligă, 3 linguri de paste făinoase, orez sau fulgi de cereale
-3 linguri de leguminoase (fasole boabe, mazăre, linte, naut, soia)
-1 cartof mediu
Dacă o farfurie conține 50% făinoase, va fi o farfurie de îngrășat, în timp ce farfuria de slăbit are doar din proteine și legume, fără niciun strop de amidon.” 

Citește continuarea pe Spectacola și află care sunt ceilalți pași de „reeducare alimentară”

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy