Ministrul Sănătății despre vârful COVID-19 în România: "nu avem scenarii foarte rele"

Adisa Codruț |
Data publicării:

Ministrul Sănătății a declarat că vârful de COVID-19 din România ar fi la circa 10 zile după Paște și speră să fie unul cu puține cazuri.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a afirmat joi, 9 aprilie, într-o declarație de presă, că se așteaptă ca vârful COVID-19 din România să fie undeva la 10 zile după sărbătorile pascale. 

”Rămânem la aceleași estimări care evoluează în dinamică în funcție de fluxul din afara țării de concetățeni. Gândiți-vă ca la o casă în care am făcut curat și apoi intră cineva încălțat. În măsura în care încercăm să izolăm, să identificăm, să tratăm niște focare, ca în acele focare să-și facă boala, mai pot veni din afară. Noi estimăm ca la o săptămână, la 10 zile după sărbătorile pascale când s-ar fi întors toți concetățenii noștri să avem un vârf. Sperăm că acest vârf, și mă repet, să fie un vârf lin, să nu fie un vârf ascuțit cu multitudine de cazuri care să ne blocheze și apoi la un 3-4 săptămâni să ne pregătim de o scădere a numărului de cazuri noi și să putem să ne gândim la o pantă descendentă a pandemiei, a explicat ministrul Tătaru.

Întrebat de jurnaliști legat de cele mai rele scenarii, acesta a răspuns: ”Avem scenarii la care ne adaptăm. Deocamdată nu avem scenarii foarte rele în care să nu poată suporta sistemul sanitar din România cazurile care vin. În acest moment am avut o creștere lentă, nu accentuate, nu o dublare a numărului, să spunem, la 5 zile, a numărului de pacienți care apar”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel