Minodora, despre boala mamei sale: Ni s-a spus că sunt șanse minime

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Minodora. FOTO Captura video @ La Maruta
Minodora. FOTO Captura video @ La Maruta

Minodora a trecut prin clipe de groază, în ultimele săptămâni. Mama artistei a fost grav bolnavă, iar medicii îi mai dădeau doar 2% șanse de supraviețuire. 

Minodora a lipsit din spațiul public, în ultima vreme. Artista a trecut printr-un adevărat coșmar, din cauza problemelor de sănătate cu care s-a confruntat mama sa. 

Minodora a fost invitată în emisiunea „La Măruță”, de la Pro TV, unde a povestit că mama sa a fost la un pas de moarte, iar medicii îi mai dădeau doar 2% șanse de supraviețuire. Artista crede că e un miracol faptul că mama sa a fost salvată. 

Aceasta a povestit că starea mamei sale a debutat cu o semipareză, care, pe fondul căreia s-au declanșat mai multe probleme de sănătate. Femeia se afla la țară, în momentul în care a început să se simtă rău.

Familia a dus-o imediat la spital, însă, după trei zile, starea ei continua să se deterioreze, astfel că au mutat-o la alt spital. 
Mama artistei a fost supusă unei intervenții chirurgicale complexe, care a durat 6 ore. Diagnosticul medicilor a fost infarct la stomac. Ulterior, starea ei s-a deteriorat și a făcut și septicemie.

Potrivit artistei, problema ar fi fost faptul că medicii nu i-au descoperit diagnosticul la timp. 

”A făcut o semipareză pe partea stângă. Era la țară cu tata și i s-a făcut rău. După care a acuzat o durere foarte mare la stomac. Eu eram la București..

Avea gura așa, într-o parte.. Tata m-a sunat, am chemat Salvarea. A fost internată 3 zile, și acolo nu s-a întâmplat nimic, nu i-au depistat diagnosticul. Ea acuza în continuare dureri foarte mari de stomac.

După trei zile am stabilit să o ducem la Timișoara de urgență, unde a intrat direct în operație”,  a declarat Minodora, în emisiunea de la PRO TV, citează Click, potrivit Spectacola

Ce este infarctul la stomac

Minodora spune că medici timișoreni au operat-o de urgență pe mama sa, explicând că starea acesteia se agravase din cauză că nu primise tratamentul corespunzător. 

”Există infarct la orice organ, e un cheag de sânge care se oprește undeva. După semipareză, cheagul s-a oprit la stomac. Mi s-a spus că am venit un pic târziu, domnul doctor a operat-o în jur de 6 ore. După ne-a spus că e susținută de aparate și doar dacă Dumnezeu dorește să revină printre noi o va face. Am fost la un pas să o pierdem, e mare minune că trăiește. Ni s-a spus că sunt șanse minime”. 

Citește mai departe pe Spectacola.

Cum se manifestă infarctul la stomac

Boala de reflux gastroesofagian (BRGE) este o afecțiune digestivă cronica în care acidul (și uneori și bila) din stomac ajunge (refluează) în esofag, iritând mucoasa esofagiană.

Cauzele arsurilor la stomac diferă de la persoana la persoana, dar cei mai mulți oameni au simptome similare.

Acestea pot include:

- O senzație de arsură în piept, uneori ajungând până la nivelul gâtului, cu un gust acru-amar în gură;

- Durere în piept;

- Dificultate la înghițire (disfagie);

- Tuse seacă;

- Răgușeala, dureri de gât;

- Regurgitație (întoarcerea) mâncării sau reflux de lichid acru (reflux acid);

- Senzație de nod în gât.

De multe ori, durerea cauzată de un atac de cord și cea din timpul unui episod de arsuri severe la stomac este atât de dificil de distins încât sunt necesare teste medicale sofisticate pentru a determina dacă este sau nu un atac de cord.

Mai mult, cele două afecțiuni au și o simptomatologie asemănătoare, suficient cât să complice lucrurile.

Semne specifice pentru arsuri la stomac:

- O senzație de arsură ascuțită, chiar sub stern sau coaste;

- Durerea, în general, nu radiază la umeri, gât, sau brațe, dar uneori se poate întâmpla și acest lucru;

- Durerea vine după masă, atunci când stai culcat pe spate sau atunci când ești anxios;

De altfel, simptomele răspund rapid la un medicament antiacid și rareori sunt însoțite de o transpirație rece.

Vezi și: Andreea Bănică, diagnosticată cu diastază. Care sunt simptomele pe care trebuie să le ai în atenție

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel