MITURI din nutriție. Dr Vasi Rădulescu: este inamicul principal al sănătății și dușmanul oricărei diete

Adisa Codruț |
Data publicării:
Când vine vorba de mâncare, sloganurile „la modă” reinventează roata
Când vine vorba de mâncare, sloganurile „la modă” reinventează roata

Metabolismul poate fi stimulat prin mese mici și frecvente. La fel și pierderea în greutate, susțin specialiștii.

Medicul cardiolog și scriitorul Vasi Rădulescu vorbește despre mituri din nutriție într-o postare de pe blogul său.

„Mâncatul de mese mici și frecvente, în mod regulat pe parcursul zilei, este o metodă folosită de multe persoane pentru a stimula metabolismul și pierderea în greutate. Cu toate acestea, dacă ești sănătos, frecvența meselor nu contează atâta timp cât îți îndeplinești nevoile de energie. (...) Poţi consuma aceleaşi calorii fie pe parcursul a 3 mese, fie pe parcursul a 10 mese. Ceea ce este important este ca alimentele pe care le consumi să fie calitative din punct de vedere nutriţional”, scrie medicul Vasi Rădulescu.

Pentru cei care vor să dea jos kilogramele nedorite, dr Vasi Rădulescu îi sfătuiește:

”Scoate zahărul din ecuație. Este inamicul principal al sănătății. Și dușmanul oricărei diete. Mă refer la zahărul propriu-zis, dar și la alimentele bogate în zahăr. Ai grijă cu făinoasele. Poți consuma 1-2 felii de pâine integrală, cu fibre multe, dar fără paste, aluaturi, pizza. Nu vei slăbi așa. Ai nevoie de 1g de proteină per kilogram corp. Proteinele sunt deosebit de importante și nu vrei să renunți la ele. Ia-le din pește, fructe de mare, carne albă, de 1-2 ori pe săptămână și carne roșie. Ai nevoie de grăsimi. Există și unele sănătoase, cum ar fi în uleiul de măsline sau în avocado. Puțin unt merge. În rest nu apela la alimente cu multă grăsime animală. Grăsimea conține multe calorii”, spune medicul, potrivit DC News.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel