Multivitamine la persoanele de peste 50 de ani: efecte secundare neașteptate

Angela Sabău |
Data publicării:
Multivitamine
Multivitamine

Iată ce efecte secundare surprinzătoare are consumul de multivitamine la persoanele de peste 50 de ani, potrivit experților.

S-a dovedit că pe măsură ce îmbătrânim, consumăm adesea mai puține vitamine și nutrienți necesari. Acest lucru are de-a face cu o schimbare a modului în care corpul absoarbe nutrienții, precum și cu o schimbare a apetitului.

Vestea bună este că suplimentele sunt o modalitate simplă de a recâștiga o parte din nutrienții care ar putea fi la un nivel prea scăzut, iar multivitaminele vă pot ajuta să consumați câțiva nutrienți diferiți într-o singură înghițitură.

Cu toate acestea, deși s-a dovedit că multivitaminele ajută la scăderea riscului de apariție a bolilor cronice legate de vârstă, este important să fiți conștient de unele dintre potențialele efecte secundare ale administrarii lor, în special după vârsta de 50 de ani.

Iată care sunt acestea:

1 Vă vor oferi nutrienții din care este posibil să aveți deficit

Pe măsură ce îmbătrânim, capacitatea corpului de a absorbi vitaminele și nutrienții se schimbă în mod natural, motiv pentru care multivitaminele pot ajuta uneori să le completeze pe cele de care ai putea avea nevoie.

„Femeile prezintă un risc mai mare de deficiență de vitaminele B6, B12 și D pe măsură ce îmbătrânesc, care sunt nutrienți care se găsesc în mod obișnuit în multivitamine”, spune Amy Goodson, autoare a cărții The Sports Nutrition Playbook și membru al consiliul medical de experți.

O altă problemă cu care se pot confrunta oamenii pe măsură ce îmbătrânesc este scăderea apetitului. „Pierderea poftei de mâncare pe termen lung poate contribui lascăderea nivelului optim al nutrienților”, spune Goodson, „iar multivitaminele pot ajuta la asigurarea nivelul optim de micronutrienți”.

2 Pot interacționa cu unele medicamente

Deși multivitaminele pot oferi nutrienți folositori pentru cei care se confruntă cu unele deficiențe, este, de asemenea, important să vă asigurați că multivitaminele nu interferează cu alte medicamente pe care le luați.

„Unele medicamente interacționează cu anumite vitamine și minerale”, spune Goodson, „deci cei peste 50 de ani care iau medicamente ar trebui să se consulte cu medicul lor înainte de a începe să ia multivitamine sau orice suplimente pentru a se asigura că nu este nicio interacțiune negativă”.

3 poate duce la constipație

Potrivit Megan Wong, de la AlgaeCal, adulții în vârstă sunt mai predispuși la constipație din cauza unor lucruri precum scăderea aportului de lichide și a anumitor medicamente care provoacă constipație și alte probleme digestive ca efect secundar.

 „Doi nutrienți obișnuiți care se găsesc în multivitamine sunt fierul și calciul, despre care se știe că uneori cauzează constipație”, spune Wong, „deci asigurați-vă că multivitaminele dumneavoastră nu vă aduc peste aportul zilnic recomandat (aproximativ 8 miligrame de fier pe zi. pentru adulții peste 50 de ani și 1.000 de miligrame de calciu).

„Pentru a evita constipația cu aportul de calciu, puteți verifica, pentru a vă asigura că multivitaminele dumneavoastră furnizează cantități adecvate de vitamina D3, magneziu și vitamina K2 pentru a vă ajuta corpul să absoarbă și să utilizeze corect calciul”, spune Wong.

4 Este posibil să aveți mai multă energie

„Multivitaminele pot oferi persoanei de peste 50 de ani o sursă de vitamine B pentru a îmbunătăți energia și starea de spirit, precum și pentru a reduce oboseala pe parcursul zilei”, spune Trista Best, de la Balance One Supplements.

Potrivit Harvard Health, persoanele care se confruntă cu o deficiență în vitaminele B vor simți un impuls puternic de energie după ce încep să ia un supliment, datorită modului în care aceste vitamine pot ajuta corpul să creeze celule mai sănătoase în sânge.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel