Muștarul, beneficii pentru sănătate la care nu te-ai fi gândit: atenție, însă, la efectele adverse

Angela Sabău |
Data publicării:
Mustarul are beneficii pentru sănătate   Foto: pixabay.com
Mustarul are beneficii pentru sănătate Foto: pixabay.com

Muștarul poate avea beneficii neașteptate pentru sănătate. Totuși, specialiștii atrag atenția că unele persoane pot avea reacții adverse nedorite.

Muștarul se consumă de obicei în cantități mici. Când este consumat ca un condiment, nu este asociat cu beneficii semnificative pentru sănătate. Cu toate acestea, muștarul este o alternativă cu conținut scăzut de calorii la multe condimente cu conținut ridicat de grăsimi, cum ar fi maioneza.

Diferite tipuri de semințe de muștar sunt utilizate pentru sănătate. De exemplu, unii oameni folosesc semințele albe de muștar pentru a-și curăța vocea, pentru a crește frecvența urinării, pentru a preveni infecția, pentru a provoca vărsături (cel mai bine este să faceți acest lucru numai sub supravegherea unui medic) sau pentru a stimula pofta de mâncare.

Semințele de muștar negru sunt uneori folosite pentru a trata răceala obișnuită, pentru a reduce disconfortul cauzat de durerile articulare sau musculare și pentru a reduce simptomele artritei.

Unii consumatori folosesc semințele de muștar pentru păr, piele și unghii mai sănătoase.

Cu toate acestea, în prezent nu există suficiente dovezi științifice care să susțină oricare dintre aceste utilizări cosmetice sau medicinale ale muștarului sau semințelor de muștar.

Informații nutriționale

O linguriță de muștar este considerată o porție. Este puțin probabil să consumați mult muștar, din cauza gustului condimentat, picant și sărat.

O porție de muștar galben preparat oferă doar aproximativ 3 calorii, conform datelor USDA. (O linguriță de muștar picant este, de asemenea, în jur de 3 calorii pe porție.) Majoritatea caloriilor din muștar provin din carbohidrați, dar, deoarece numărul de calorii este atât de scăzut, este puțin probabil ca acești carbohidrați să facă o diferență semnificativă în aportul zilnic.

Muștarul Dijon poate furniza ceva mai multe calorii. O porție de muștar Dijon poate conține până la 10 calorii.

Nu există vitamine sau minerale semnificative într-o singură porție de muștar.

Efecte secundare posibile

Muștarul este „în general recunoscut ca sigur” de către Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente atunci când este consumat în cantități frecvent găsite în alimente. Cu toate acestea, dacă utilizați muștar pentru uz cosmetic sau medicinal, ar trebui să aveți grijă.

Baza de date a medicamentelor naturale notează că aplicarea muștarului alb sau negru pe piele pentru o perioadă lungă de timp poate provoca arsuri, vezicule sau ulcere. Sursa menționează, de asemenea, că consumul de cantități mari de semințe de muștar negru pe cale orală poate deteriora gâtul și poate provoca reacții adverse, inclusiv insuficiență cardiacă, diaree, somnolență, dificultăți de respirație, comă și moarte.

În cele din urmă, alergiile la muștar și la semințe de muștar nu sunt neobișnuite. Potrivit campaniei de anafilaxie din Regatul Unit, alte alimente derivate din planta de muștar - inclusiv frunze de muștar, semințe și flori, semințe de muștar încolțite, ulei de muștar și alimente care le conțin - pot provoca reacții la persoanele cu alergie la muștar. .

Simptomele unei alergii la muștar pot fi ușoare sau severe - apar în general la scurt timp după consumul produsului de muștar. Este posibil să aveți o erupție sau o senzație de furnicături și mâncărime în gură. Dificultăți de respirație sunt de asemenea posibile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel