Nelu Tătaru, coronavirus: ce se va întâmpla la 15 mai dacă nu vom avea stare de alertă. „Căutăm restricții”

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru spune că dacă după 15 mai nu se va institui stare de alertă, tot se vor putea impune restricții, dar în anumite condiții. 

Pentru scenariul în care după 15 mai nu intrăm în stare de alertă, Nelu Tătaru a arătat că se caută soluții administrative pentru păstrarea ordinii.

„Ar însemna ca miza să rămână respectarea unor proceduri de la sine, de către populația de rând, dar căutăm să găsim o măsură administrativă pentru a putea reveni cu niște restricții în momentul în care acea relaxare, de pe 15 mai, va aduce și o dezvoltare nedorită a pandemiei în România”, a explicat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la ieșirea de la Ora Guvernului din Parlament. 

El spune că dacă vor reizbucni focare de infectare cu coronavirus, se vor lua măsuri punctuale. 

„În măsura în care într-un anumit focar vede o transmitere sau o reluare de a transmiterii comunitare, putem interveni cu anumite restricții în acel focar. Și restricții pot însemna de mișcare, de libertate. Dar sunt adaptate la fiecare regiune, la fiecare localitate în parte. Noi sperăm ca odată cu relaxarea, menținerea unor măsuri de relaxare, respectarea distanțării sociale și respectarea acelor protocoale pe care le-am făcut pentru fiecare ramură ocupațională, pentru fiecare îndeletnicire, să fie respectate”, a completat ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel