Neuroblastomul: ce face boala atât de agresivă

Angela Sabău |
Data publicării:
Probe de sânge
Probe de sânge

Cercetătorii au identificat o proteină care face neuroblastomul să fie atât de agresiv și cu o rată de supraviețuire atât de mică. Odată identificată, aceasta poate fi următoarea țintă în tratamente.

Un grup de cercetători de la Universitatea din Sevilla și Institutul de Biomedicină din Sevilla (Institutul de Biomedicină din Sevilla - IBiS) a publicat un studiu în care ei stabilesc că o proteină numită CD44 face posibilă identificarea populației de celule-mamă responsabile de natura agresivă și rata scăzută de supraviețuire a neuroblastomului, un tip de cancer la copii, care afectează în principal copiii de doi și trei ani.

"Credem că proteina CD44 contribuie la comportamentul agresiv al celulelor-mamă canceroase responsabile de creșterea tumorii și de metastaze. Credem că întreruperea funcționării acestei molecule de adeziune celulară poate oferi o nouă opțiune terapeutică pentru a elimina aceste celule și, astfel, îmbunătățirea tratamentul neuroblastomului", explică cercetătorul și autorul studiului, Ricardo Pardal.

Cercetări pe pacienții cu neuroblastom 

Probele de tumoră au fost utilizate în cercetările efectuate de la pacienții cu neuroblastom de la Spitalul Universitar Virgen del Rocio din Sevilla, urmând toate cerințele etice și legale care sunt obligatorii în acest tip de cercetare. Studiul a avut loc în laboratoarele Centrului pentru Cercetare, Tehnologie și Inovare de la Universitatea din Sevilla (Centro de Investigare, Tecnologie și Inovare a Universității din Sevilla - CITIUS) și Institutul de Biomedicină din Sevilla (IBiS).

„Rezultatele noastre nu ar putea îmbunătăți prevenirea, dar ar îmbunătăți diagnosticul bolii, afectând capacitatea noastră de a rafina tipul de tratament necesar într-un subgrup de pacienți care suferă de neuroblastom. Prin urmare, aceste descoperiri ar trebui să ajute la optimizarea prognosticului și a tratamentului de neuroblastom, cel puțin la un subgrup de pacienți care prezintă niveluri ridicate de CD44 în tumorile lor", adaugă doctorul Pardal.

 

sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel