Neversea, prima zi: 6 persoane duse la spital și 285 tratate la punctele de prim ajutor anunță ISU

Dana Lascu / 05 iul 2019 / 10:51
Bilanțul după prima zi de festival Neversea. Foto: Cătălin Chivulescu
Bilanțul după prima zi de festival Neversea. Foto: Cătălin Chivulescu

Prima zi a festivalului Neversea desfășurat la malul mării nu a fost lipsită de incidente. 6 persoane au fost transportate la spital, iar alte 285 au fost tratate la punctele de prim ajutor de pe plaja de la Constanța. 

În prima zi a festivalului NEVERSEA, au asigurat măsuri specifice pe pentru un climat de siguranță al participanților 102 pompieri, paramedici SMURD şi voluntari ISU, în trei Puncte de Prim Ajutor (PPA) și două Posturi Medicale Avansate (PMA) cu 3 șenilate, 3 autospeciale transport personal și victime multiple, o autospecială de stingere și o autospecială de intervenție la accidente colective și calamități.

Astfel, după prima noapte, un număr de 216 adulți și 75 minori (291 în total) au avut nevoie de asistență medicală care le-a fost acordată la punctele de Prim Ajutor Medical şi la Posturile Medicale Avansate montate pe plajă, în jurul zonei unde se desfășoară festivalul. Dintre cele 291 de persoane tratate, 6 au fost transportate la spital pentru investigații medicale amănunțite, notează Constanta100%.

Persoanele tratate la punctele de prim ajutor au avut diverse afecțiuni medicale, precum insolație, zgârieturi, mici traumatisme, în general, provocate de la căderi de la înălțime sau de la același nivel, mai arată sursa citată.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy