Nouă semne care arată că ești prea stresat. Vezi când este timpul să mergi la medic

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Nouă semne care indică că ești prea stresat. Vezi când este timpul să mergi la medic. . Foto: Freepick @karlyukav
Nouă semne care indică că ești prea stresat. Vezi când este timpul să mergi la medic. . Foto: Freepick @karlyukav

Nouă semne apar atunci când stresul se manifestă, în mod cronic, la persoanele afectate. Prin urmare, apar simptome grave, care pot modifica calitatea vieții. 

Stresul poate apărea în orice moment al zilei și poate provoca reacții fizice și psihologice supărătoare. Calificat drept răul secolului XXI, stresul este însoțit de senzații neplăcute, care pot agrava starea de sănătate.

Astfel, persoanele care suferă de stres cronic se simt copleșite de emoțiile lor și sunt supuse unor simptome de avertizare. În acest articol, vă vom care sunt cele 9 semne care apar atunci când o persoană este supusă unui stres prea mare.

În cât timp trece tusea după gripă sau viroză și de ce e mai agresivă ca în alți ani. Pacientă: Simt că mi se desprind oasele de aici şi din cap

Potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de OpinionWay, 9 din 10 persoane su spus că se simt, în mod regulat, stresate. Mai mult, s-ar părea că sursele de anxietate sunt diferite în funcție de profilul persoanelor chestionate. Cu toate acestea, mulți oameni au identificat 3 motive principale care provoacă stres: viața profesională, problemele financiare, precum și problemele personale.

Din păcate, atunci când stresul se manifestă în mod cronic, pot apărea simptome grave și pot modifica calitatea vieții oamenilor:

1. Acneea. Stresul poate ataca tenul feții. Anxietatea exercită o presiune asupra pielii și poate provoca o erupție bruscă de acnee. În general, coșurile de datorează producției excesive de sebum pe epidermă. Cu toate acestea, un studiu științific a evidențiat o legătură între stresul psihologic și coșurile, fără ca acesta să fie asociat cu excesul de sebum.

Xerostomia, gura uscată, cauze și tratament. Cum vă poate ajuta guma de mestecat sau un cub de gheață

2. Durerile de cap. Unii oameni suferă de migrene cronice și nu pot determina originea lor. Astfel, deschid trusa de medicamente pentru a calma aceste simptome, în loc să se  odihnească și să-și evacueze stresul. Într-adevăr, s-a dovedit că anxietatea resimțită era strâns corelată cu durerile de cap.

3. Durerea persistentă. Potrivit cercetărilor, durerea persistentă poate fi rezultatul unui răspuns prelungit la stres. Organismul poate fi influențat de nivelurile de cortizol și adrenalină, doi hormoni, care pot provoca disfuncții la nivelul hipocampului și dureri în diferite zone ale corpului.

4. Infecții și alte boli frecvente. Persoanele stresate sunt predispuse la diferite boli și infecții. Într-adevăr, la o simplă schimbare a temperaturii aerului, aceste persoane pot răci.  De fapt, savanții au arătat că stresul provoacă o scădere a sistemului imunitar. Astfel, anxietatea slăbește organismul și îl face vulnerabil la viruși și bacterii.

Imunitatea încrucișată, eficientă în prevenirea pneumoniei. Attila: Trebuie luată în considerare

5. Oboseala cronică. Potrivit Federației Franceze de Cardiologie, atunci când o persoană este supusă unui stres excesiv, corpul său slăbește. Într-adevăr, secreția de hormoni de stres duce la un consum mai mare de energie. Organismul declanșează un proces fiziologic pentru a face față unei situații stresante. Când stresul apare în mod repetat, corpul se epuizează.  Astfel, apare o lipsă de energie, însoțită de oboseală cronică.

6. Modificări ale libidoului. Când este copleșită de emoții și stres, o persoană nu mai simte dorința și plăcerea în timpul sexului. Într-adevăr, tulburările de libido sunt adesea asociate cu probleme de anxietate. Potrivit cercetătorilor, tulburările hormonale și psihologice împiedică femeile și să se simtă excitate.

7. Probleme digestive. Am auzit adesea că intestinul este al doilea creier al nostru. Ca urmare, interacțiunile dintre emoții și tulburările de tranzit intestinal nu mai sunt un mister. Un experiment științific a demonstrat că toți copiii expuși la situații stresante au fost predispuși la constipație. În plus, s-ar părea că stresul cronic este unul dintre factorii responsabili pentru sindromul colonului iritabil.

Dieta keto, efect pozitiv în cazul femeilor cu cancer de sân. S-au constatat îmbunătățiri semnificative

8. Tulburări de alimentație. Stresul poate provoca tulburări de alimentație. Într-adevăr, unele femei mănâncă atunci când sunt anxioase fără să fie flămânde. Potrivit cercetătorilor, această tulburare de alimentație este provocată de creșterea nivelului de stres și poate duce la obezitate.

9. Depresie. Pe teren lung, stresul poate duce la depresie. Într-adevăr, dacă o persoană acumulează anxietate cronică, de mare intensitate, aceasta poate duce la depresie, o boală care provoacă simptome psihologice severe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel