Noua Zeelandă intră în CARANTINĂ la nivel național pentru UN caz de COVID-19 pe teritoriul ei

Dana Lascu |
Data publicării:
Epidemie. Foto: Pixabay
Epidemie. Foto: Pixabay

Noua Zeelandă a anunțat că intră rapid în carantină, după ce un bărbat a dat rezultate pozitive pentru COVID-19, acesta fiind primul caz de boală în șase luni. Și e posibil să fie infectat cu varianta Delta, motiv pentru care autoritățile au luat măsuri urgente.

Guvernul din Noua Zeelandă a anunțat că respectivul caz de COVID a fost detectat în Auckland, oraș care va fi în carantină timp de o săptămână, în timp ce restul țării va fi în carantină timp de trei zile.

Autoritățile spun că analizează cazul pornind de la ipoteza că ar putea fi vorba de o infecție cu varianta mutantă Delta de coronavirus. 

Doar aproximativ 20% din populația din Noua Zeelandă a fost complet vaccinată contra COVID-19.

Coromandel, un oraș de coastă unde fost în vizită persoana infectată, va fi în carantină timp de șapte zile.

Prim-ministrul din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern, a declarat că sunt necesare cele mai dure reguli de „nivelul 4” - închiderea școlilor, birourilor și a tuturor întreprinderilor, rămânând operaționale doar serviciile esențiale.

„Vreau să asigur întreaga țară că am anticipat această eventualitate. Carantina impusă dur și devreme a funcționat pentru noi înainte”, a spus ea, conform BBC.

Pacientul este un bărbat de 58 de ani, despre care se crede că este infectat de joia trecută.

Există cel puțin 23 de locuri potențiale de transmisie pe unde bărbatul a circulat. 

Când s-a auzit de existența acestui caz, oamenii s-au grăbit să-și facă provizii din supermarketurile din Auckland, deoarece anticipau o carantină impusă rapidă.

Oficialii au spus că este nevoie de un răspuns puternic din cauza variantei Delta și pentru că nu există o legătură clară între noul caz și facilitățile de frontieră sau carantină.

Datele publicate luni de Ministerul Sănătății din Noua Zeelandă au arătat că toate cazurile COVID-19 detectate la granița țării în ultimele săptămâni au fost Delta.

„Am văzut ce se poate întâmpla în altă parte, dacă nu reușim să trecem peste asta. Avem o singură șansă", a spus Ardern într-o declarație transmisă în direct de toate televiziunile din țară. Ea a numit tulpina Delta ca fiind „un schimbător de joc” foarte periculos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel