Nucile previn boala ALZHEIMER

Anisia Nica |
Data publicării:
nucile FOTO: Pexels @arina krasnikova
nucile FOTO: Pexels @arina krasnikova

Beneficiile consumului de nuci și efectele asupra sistemului nervos. Previn bolile degenerative.

Nucile sunt gustoase, bogate în grăsimi "sănătoase" și au proprietăți uimitoare. Nucile au un conținut crescut în vitamine și minerale, motiv pentru care sunt recomandate în dieta zilnică a persoanelor de toate vârstele.

Ce conțin nucile?

Nucile sunt sursă de seleniu, Vitamina E, Vitamina A, Vitamina B, magneziu, mangan, fosfor, potasiu și Omega 3. Seleniul este un mineral care se găsește din abundență în nuci și contribuie la reglarea hormonală, stimulează sistemul imunitar, crește fertilitatea și îmbunătățește funcția cognitivă. Acești constituenți sunt necesari femeilor care trec prin schimbări hormonale, în special cele aflate la menopauză. Vezi și: Omega 3, grăsimea "MINUNE". Protejează INIMA și te scapă de RĂCEALĂ

Previn bolile de inimă și diabetul

Nucile sunt o sursă importantă de antioxidanți, protejându-ne de stresul oxidativ. Principalele substanțe antioxidante din nuci sunt polifenolii, compuși care opresc depunerea de colesterol pe vasele de sânge. De asemenea, consumul de nuci scade nivelul de trigliceride din sânge. Colesterolul "rău" și trigliceridele cauzează și întrețin diabetul și afecțiunile cardiovasculare, iar alimentația sănătoasă este un factor major în eliminarea lor. Acest lucru este important, având în vedere că infarctul miocardic este printre primele cauze de deces în lume.

Te ajută să slăbești

Deși sunt bogate în grăsimi și au multe calorii, nucile au un efect surprinzător asupra kilogramelor în plus și ajută persoanele care vor să slăbească. Nucile pot fi gustarea perfectă înainte de antrenamente.

Hrană pentru creier, previn boala Alzheimer

Consumul de nuci întărește memoria și stimulează sistemul nervos. Acest lucru se întâmplă datorită conținutului crescut în Omega 3, vitamine din complexul B, mangan, fosfor și seleniu. Un pumn de nuci pe zi poate preveni bolile degenerative, în special boala Alzheimer și boala Parkinson.

Țin răcelile departe

Nucile au efecte antiinflamatorii și stimulează sistemul imunitar. Aceste proprietăți opresc dezvoltarea bacteriană și virală și ne mențin sănătoși.

Vezi și: Cum slăbești la menopauză: 5 trucuri care îți vor face viața mai ușoară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel