Nutriția adecvată în timpul preconcepției și a sarcinii, câte femei țin cont de ea

Georgiana Ioniță / 04 dec 2019 / 10:38
Dieta este foarte importantă în timpul sarcinii
Dieta este foarte importantă în timpul sarcinii

Într-o analiză de nutriție maternă și pentru copii a studiilor publicate asupra obiceiurilor alimentare ale femeilor care încercau să conceapă sau erau însărcinate, cercetătorii au descoperit că majoritatea femeile nu îndeplinesc recomandările nutriționale pentru aportul de legume, cereale sau folat.

Femeile însărcinate nu au îndeplinit cerințele de aport de fier sau calciu în 91%, respectiv 55% din studii și au depășit, de asemenea, recomandările privind aportul de grăsimi în 55% din studii. Educația la nivel superior a fost asociată cu respectarea îmbunătățită a orientărilor dietetice la femeile însărcinate, iar vârsta înaintată și statutul de nefumători au fost asociate cu o mai mare aderență a ghidurilor atât la femeile preconceptuale, cât și la femeile gravide, notează Eurekalert.

Rezultatele sugerează faptul că femeile care încercau să conceapă un copil și cele gravide nu pot îndeplini cerințele minime ale unei diete sănătoase. Aceasta ar putea avea consecințe negative negative asupra sarcinii și asupra sănătății descendenților.

"Relația dintre o dietă sănătoasă și rezultatele nașterii este bine stabilită, cu toate acestea, cercetările noastre sugerează că femeile ar putea să nu urmeze liniile elaborate pentru a le ajuta să mănânce bine, în mare parte pentru că nu sunt conștiente de riscuri în primul rând", a spus autorul corespunzător. Cherie Caut, de la Colegiul Endeavour de Sănătate Naturală, din Australia. "Comunitatea are nevoie de informații mai bune despre alimentația sănătoasă pentru a rezolva această problemă. Promovarea legăturilor dintre dieta, sarcina sănătoasă, naștere și sprijinul sporit pentru profesioniștii din domeniul sănătății ar putea ajuta femeile și partenerii lor să conștientizeze importanța alegerilor dietetice pentru succesul sarcinii. "

 
Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy