O bacterie agresivă a ucis șase bebeluși, în Africa de Sud

Steluța Indrei / 17 sep 2018 / 23:43
Sistemul imunitar „taie” oxigeul bacteriilor pentru a le ține sub control
Sistemul imunitar „taie” oxigeul bacteriilor pentru a le ține sub control

Autoritățile sanitare sud-africane au anunțat închiderea maternității și a mai multor secții din spitalul public de la Johannesburg, după decesul a șase bebeluși din cauza infecției cu o bacterie rară. 

Spitalul Thelle Mogoerane se confruntă din luna iulie cu o epidemie de infecții nozocomiale cu bacteria Klebsiella pneumoniae, care este rezistentă la antibioticele uzuale, informează presa internațională.

Prezentă în mod natural la nivelul florei bacteriene, Klebsiella pneumoniae poate deveni agresivă în cazul persoanelor cu imunitate scăzută, cum sunt copiii sau bolnavii cronici. 

KIeksiella pneunumiae constituie un germene multirezistent de la care pornesc epidemii infecţioase (infecţii urinare, pulmonare sau septicemii) dobândite în mediu spitalicesc (infecţii nozocomiale), în serviciile cu risc (reanimare, chirurgie, internare îndelungată etc.). Un tratament cu antibiotice selecţionate în funcţie de antibiogramă şi măsuri de igienă strictă ajută la controlul acestor epidemii.

Autoritățile sud-africane acuză suprapopularea unităților medicale, ceea ce nu permite aplicarea măsurilor necesare de prevenire a infecțiilor.

Articole Recomandate
Comentarii
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.23