O pată roz pe piele, semn al cancerului. La ce să fii atent dacă ai alunițe pe corp: A fost o prostie totală. Era încă un cui în sicriu

Monika Baciu |
Data publicării:
o pata roz pe piele - FOTO: Freepik@wavebreakmedia
o pata roz pe piele - FOTO: Freepik@wavebreakmedia

O pată roz pe piele s-a dovedit a fi, de fapt, un semn al cancerului care s-a răspândit în brațul său. Bărbatul a mărturisit greșeala pe care o făcuse și a dus la declanșarea cancerului.

O pată roz pe piele i-a adus unui bărbat un diagnostic terifiant. Un tată a doi copii îndeamnă pe alții să caute ajutor medical dacă observă alunițe anormale după ce o pată roz de pe spatele său s-a dovedit a fi ceva mortal.

Matt Heywood, din Buxton, Derbyshire, a avut întotdeauna o aluniță roz pe spatele său. Dar în timp ce se spăla pe dinți într-o zi la sfârșitul anului 2020, soția sa a observat că aceasta devenise de culoare maro.

Leziunea crescuse și aproximativ se asemăna cu o monedă. Deoarece era în timpul pandemiei COVID-19, lui Matt i-a fost greu să vadă un medic și a crezut că va aștepta până când serviciile se vor întoarce la normal.

”Era într-un punct orb pentru mine și ceva ce nu puteam vedea cu adevărat decât dacă mă puneam într-o poziție incomodă. Era departe de ochii mei. Nu era că am închis ochii sau că am fost iresponsabil, era foarte mult legat de COVID și pandemie. Aveam toate intențiile să merg la medic, dar era prea greu.

Nu ajungeam niciodată. Mă gândeam, ”O să mai încerc mâine”, dar nu o făceam niciodată”, a spus bărbatul, potrivit Express.

Vezi și: Boala celiacă: cauze, simptome, tratament. Netratată, poate duce la malnutriție și osteoporoză

Pata roz, semn al cancerului de piele

În cele din urmă, acesta a trimis în cele din urmă o fotografie a aluniței sale unui medic în ianuarie 2021 și a primit un apel înapoi în câteva ore, în care a fost trimis la un dermatolog.

Imediat, dermatologul a știut că este melanom și Matt a fost ulterior diagnosticat cu cancer de piele. Melanomul este mai puțin comun decât cancerul de piele non-melanom, dar este mai agresiv și se poate răspândi mai rapid în corp.

Lui Matt i s-a spus că cancerul său era la stadiul doi și, din fericire, era restricționat la aluniță, ceea ce însemna că cancerul putea fi înlăturat chirurgical.

Cancerul s-a răspândit în braț

După această procedură, a suferit o altă operație pentru a injecta un colorant în jurul leziunii pentru a vedea dacă cancerul s-a răspândit în altă parte.

Din păcate, asta a dezvăluit că cancerul s-a răspândit în ganglionii limfatici din brațul său - și acum era la stadiul trei.

”A fost o perioadă dificilă. Ești traumatizat de ceea ce ți s-a spus. Ești invulnerabil până nu mai ești. Să aflu am cancer, a fost un moment esențial pentru mine.

Am înțeles că aceste lucruri se pot întâmpla oricui, nu sunt doar lucruri pe care le auzi la radio sau la știri și te simți simpatetic față de ele. Se poate întâmpla acasă”, a spus Matt. 

Vezi și: Ce se întâmplă în corp când consumi microplastic. Cum îl ingerăm fără să știm. Declanșează o serie de boli și inflamații

Cancerul, în remisie

Matt a avut o operație reușită pentru a îndepărta pielea din subraț și a petrecut următorul an având fizioterapie pentru a învăța cum să-și folosească din nou brațul. Acum este în remisie.

Matt crede că diagnosticul său de cancer ar fi putut fi declanșat de utilizarea solariilor în anii săi 20.

”Am avut o erupție cutanată care s-a format pe tot toracele meu și mi s-a spus că ar fi putut fi legată de stres. Mi s-a spus de o esteticiană la sala mea locală de gimnastică că, în funcție de tipul meu de piele, utilizarea solariilor rar poate ajuta cu problema și mă poate obișnui cu soarele.

A fost o prostie totală și am învățat asta într-un mod greu. Mi s-a spus de personalul de la un spital destinat pacienților de cancer, că de fiecare dată când mergeam la solar, era încă un cui în sicriu”, a mai povestit bărbatul.

Potrivit Cancer Research UK, ar trebui să vorbiți cu un medic dacă o aluniță este asimetrică, are margini neregulate sau zimțate, are o culoare neregulată, are mai mult de șase milimetri lățime sau se modifică în formă, mărime și culoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel