Obezitate, diabet: tratament injectabil pentru slăbit în 4 săptămâni

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Seringă
Seringă

Pacienți diagnosticați cu obezitate și diabet au slăbit în doar patru săptămâni printr-un nou tip de tratament injectabil.

Obezitate, tratament, slăbit. Cercetători de la Imperial College London , în colaborare cu Universitatea din Copenhaga şi Colegiul Universitar din Dublin, au creat un nou tip de tratament injectabil ce conține o combinație de hormoni și l-au testat pe pacienții cu obezitate și diabet. Aceștia din urmă au pierdut, în medie, 4,4 kilograme într-o lună.

Cercetarea a evidențiat că noul tratament a îmbunătățit nivelul de glicemie al pacienţilor, unii dintre aceştia ajungând după tratament la valori apropiate de cele considerate normale. "Deşi este un studiu restrâns, noul nostru tratament bazat pe o combinaţie de hormoni este promiţător şi a demonstrat îmbunătăţiri semnificative asupra sănătăţii pacienţilor în doar patru săptămâni", a afirmat Tricia Tan, autorul principal al studiului, potrivit Press Association, citat de Agerpres.

Despre studiu s-au făcut precizări și pe site-ul Imperial College London.

Obezitate, tratament, slăbit: combinația de hormoni

În urma intervenţiei de bypass gastric, la mulți pacienţi care suferă de obezitate sunt eliberaţi în corp trei hormoni, în cantităţi mari. Iar această combinaţie de hormoni, numită de cercetători "GOP", reduce apetitul, contribuie la pierderea din greutate şi îmbunătăţeşte absorbţia zahărului.

Autorii studiului au vrut să analizeze dacă injectarea hormonilor GOP în corpul pacienţilor poate mima rezultatele operaţiei de bypass gastric. 15 oameni au luat parte la cercetare. Lor li s-au făcut injecţii timp de patru săptămâni prin intermediul unei pompe care a injectat lent combinaţia de substanţe timp de 12 ore pe zi. În urma experimentului s-a observat că acei pacienţi care au beneficiat de tratament inejctabil au pierdut, în medie, 4,4 kilograme. Cei care au fost într-un grup de control și au primit un placebo, au slăbit, în medie, 2,5 kilograme în aceeaşi perioadă.

Obezitate, tratament, slăbit: un alt experiment

Ca să compare rezultatele experimentului, cercetătorii au recrutat 21 de subiecţi supuşi chirurgiei bariatrice şi 22 de pacienţi care au urmat o dietă strictă, săracă în calorii. Primii au slăbit, în medie, 10,3 kilograme, iar ceilalți - 8,3 kilograme.

Autorul principal a studiului a afirmat că, în ciuda faptului că pierderea din greutate prin utilizarea exclusivă a tratamentului injectabil a fost mai redusă, această metodă ar fi preferabilă chirurgiei bariatrice, care prezintă efecte adverse.

"Tratamentul GOP nu are efecte secundare. (...) În cazul în care studiile clinice se dovedesc un succes, în viitor am putea oferi acest tip de tratament mai multor pacienţi", susțin cercetătorii.

Studiul a fost publicat în Diabetes Care. Poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel