Obezitatea, în topul riscurilor de cancer la femei

Obezitatea va deveni, în următorii 25 de ani, principalul factor de risc pentru cancer la femei, înaintea fumatului și consumului de alcool, avertizează un studiu britanic.
În prezent, la femei, fumatul și alcoolul reprezintă principalele cauze evitabile ale cancerului, urmate de obezitate. Dar potrivit unui studiu efectut de Fundația britanică de cercetare asupra cancerului (Cancer Research UK), până în 2043, în rândul femeilor, obezitatea ar putea deveni prima cauză de cancer ce poate fi prevenită.
Vestea bună ar fi reducerea incidenței fumatului în rândul femeilor, „însă obezitatea îi va lua locul dacă nu facem nimic”, a declarat dr. Katrina Brown, coordonatoarea studiului.
Potrivit estimărilor, în 2035, 10% dintre cancere ar putea fi cauzate de fumat și 9% de obezitate, iar dacă tendința va fi asemănătoare, în 2043, obezitatea va fi primul loc.
În acest context, cercetătorii recomandă punerea în aplicare a unor măsuri de prevenire a obezității.
-
-
10 boli care nu dor, dar pot fi fatale18.09.2025, 18:09
-
-
-
Conjugatele anticorp-medicament, tratamentul care atacă direct cancerul18.09.2025, 13:48
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
7 ceaiuri care te scapă de răgușeală și tuse. Vindecă gâtul instant
Băutura delicioasă care poate reduce colesterolul rău datorită proprietăților sale
Cartofii dulci, superalimentul care stabilizează glicemia. Mențin și sănătatea inimii
Acest aliment banal reglează glicemia și tensiunea arterială. Reduce și riscul de cancer.
Ingredientul puternic care îți curăță organele de grăsime și toxine. Multe femei îl adoră. Așa cureți stomacul, ficatul și colonul
Anghinarea, superalimentul care poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului. Combate balonarea
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Ce se întâmplă dacă mănânci corcodușe verzi. Nu ți-a spus nimeni ASTA! Sunt cianură în stomac
Sucul de soc, beneficii pentru diabetici. Scade nivelul de zahăr din sânge și arde grăsimile
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Planta de "100 de ani" care curăţă vasele de sânge. Lidia Fecioru: Câte cinci picături, dimineaţa
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Ginkgo biloba poate accelera recuperarea creierului în primele săptămâni după AVC
Cel mai bun antioxidant natural. Curăță vasele de sânge. E de 10 ori mai puternic decât orice supliment
6 motive să bei matcha în fiecare zi. Face minuni!
Motivele pentru care să bei ceai de ceapă. Cu ce plantă aromatică se combină
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
De ce să nu mai arunci frunzele portocalelor. 8 beneficii pe care le au
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Usturoiul pe stomacul gol: mit sau terapie adevărată? Adevărul surprinzător
De ce să bei ceai de turmeric: 6 motive pentru a-l adăuga în rutina ta zilnică
Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.