Obezitatea și boala ficatului gras, asociate cu o enzimă deficitară

Angela Sabău |
Data publicării:
Obezitate
Obezitate

Obezitatea și boala ficatului gras, în special la bărbați, ar putea fi legată de funcționarea deficitară a unei enzime. Asta au descoperit cercetătorii americani.

Cercetătorii de la Clemson University's Environmental Toxicology Program au publicat o cercetare care conectează o enzimă asociate cu detoxifiere în obezitate și boala de ficat gras, în special la bărbați.

William Baldwin, profesor și coordonator de program postuniversitar în cadrul departamentului de Știinte Biologice al Colegiului de Știinte și membru ai laboratorului său, a folosit un model de șoareci dezvoltat în laboratorul lor pentru a studia rolul genei Cyp2b în obezitate. Cyp2b este o enzimă cheie implicată în metabolism, în special în detoxifierea substanțelor chimice din organism.

Printre alte rezultate, cercetarea indică faptul că Cyp2b ar vea un rol în metabolizarea acizilor grași nesaturați, indiferent de dietă. Anumite substanțe chimice ar putea inhiba Cyp2b, un fenomen adaptat la șoarecii cu Cyp2b nul.

Enzima asociată cu eliminarea toxinelor

"Șoarecii masculi Cyp2b-null sunt obezi - sau mult mai obezi - decât șoarecii de tip sălbatic care sunt hrăniți și cu o dietă bogată în grăsimi", a spus Baldwin. Asta arată mai multe implicații posibile asupra sănătății umane. "Dacă sunteți expus la substanțe chimice metabolizate de Cyp2b sau inhibitori ai Cyp2b, acest lucru ar putea însemna că nu metabolizați altceva în organism, care este important", a spus Baldwin. „În schimb, poate că probabilitatea de a menține țesuturile adipoase albe crește și, prin urmare, probabilitatea de a fi obez crește, de asemena."

În plus, șoarecii masculi Cyp2b-null au dezvoltat boala hepatică grasă fără a fi hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi. "Faptul că Cyp2b trebuie să semnaleze ceva și să «spună» grăsimii să meargă undeva, indică faptul că Cyp2b are roluri duble: metabolizarea substanțelor toxice și chimice din mediul înconjurător și farmaceutice, dar este, de asemenea, implicat în metabolizarea lipidelor și probabil implicat în semnalizarea pentru a spune cum să distribuie grăsime ", a spus Baldwin.

Aproximativ 40% dine americani sunt obezi

Descoperirea faptului că enzimele asociate cu detoxifierea pot juca un rol în obezitate - dincolo de efectele compoziționale ale dietei, exercițiilor și geneticii generale sunt extrem de importante, în condițiile în care în SUA, 40% dintre adulți și 18,5% dintre tineri sunt considerați acum obezi.

Șoarecele feminin Cyp2b-null nu a prezentat nici o tendință mai mare față de obezitate, deși au existat indicii că au o rată mai mare a leziunilor hepatice decât șoarecii de sex feminin de tip sălbatic.

Studiul a fost publicat în Journal of Nutritional Biochimie și face parte dintr-o subvenție de trei ani, de 362.000 de dolari, pe care Baldwin a primit-o de la National Institutes of Health pentru a continua studiile asupra modului în care expunerea la substanțe chimice poate inhiba mecanismele interne ale organismului nostru. Melissa Heintz, Ramiya Kumar, Meredith Rutledge și Baldwin și-au adus contribuția la lucrare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel