Bacteriile bune din intestin. Ce să mănânci ca să le întreții

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Bacteriile bune din intestin pot fi întreținute prin alimentație
Bacteriile bune din intestin pot fi întreținute prin alimentație

Bacteriile bune din intestin au un rol foarte important în sănătatea noastră. De aceea, specialiștii fac unele recomandări cu privire la dietă.

Bacteriile "prietenoase" din sistemul digestiv sunt importante pentru o sănătate bună. Acestea ajută organismul să extragă substanțele nutritive din alimente și să stimuleze sistemul imunitar în lupta împotriva inflamației și a numeroaselor boli asociate cu aceasta.

Microbii din intestin fac mult mai mult bine cu o dietă pe bază de plante, potrivit unui studiu realizat la Școala de Medicină a Universității Washington din Seattle. Asta pentru că alimentele pe bază de plante "hrănesc" bacteriile bune din sistemul digestiv.

Cercetătorii au descoperit că o dietă de aproximativ 1.800 de calorii pe zi este cea mai bună, mai degrabă decât cea tipic americană, care se apropie de 3.000 de calorii și este legată de excesul de greutate și boli cronice. În loc să hrănească inflamația nesănătoasă, alimentele pe bază de plante ajută la reducerea acesteia.

Consumarea mai multor alimente pe bază de plante în alimentația zilnică este o soluție de sănătate excelentă și nu înseamnă că brusc trebuie să deveniți vegan.

Schimbări în dietă

Începeți cu alimente care par a fi deosebit de bune pentru intestin, bogate în substanțe nutritive și diferitele tipuri de fibre care creează bacterii sănătoase atunci când ajung la colon și / sau împing afară pe cele nedorite.

Băuturile care înmulțesc bacteriile bune includ banane și afine, anghinare, sparanghel, praz, ceapă, legume crucifere cum ar fi broccoli, kale, varză și conopidă, mămăligă, toate tipurile de fasole și alimente fermentate bogate în probiotice, cum ar fi muraturi, varza, kimchi, miso și kefir, iaurt.

De asemenea, e bine să știți ce să evitați pentru o mai bună sănătate a intestinului. Alimentele grase provenite de la animale și cele prăjite, cu conținut ridicat de grăsimi, se află pe listă. În plus, să fii judicos în privința administrării de antibiotice, care pot distruge bacteriile bune în sistemul digestiv, odată cu bacteriile rele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel