Ochi artificial, creat de oamenii de știință : cine ar putea beneficia

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Ochi
Ochi

Un ochi artificial creat de oamenii de știință ar putea ajuta roboții umanoizi, dar ar putea, totodată, să fie folosit pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

Oamenii de ştiinţă au dezvoltat un ochi artificial care ar putea funcționa ca ochi bionic pentru persoanele cu deficiențele de vedere, dar ar putea fi folosit și de roboți umanoizi, care ar avea, astfel capacitatea de a „vedea”, scrie The Independent.

Dispozitivu a fost conceput de o echipă de cercetători de la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie din Hong Kong și se numește ElectroChemical Eye - denumit EC-Eye.

Ochiul imită irisul uman şi retina prin intermediul unui obiectiv care focalizează lumina pe o matrice densă din nanofire sensibile la lumină. Informaţiile sunt apoi transmise prin cabluri, care acţionează precum cortexul vizual din creier, către un computer spre a fi procesate.
Ochiul artificial ar putea fi conectat la un nerv optic pentru a transmite informaţii către un creier uman şi ar putea contribui la îmbunătăţirea ochilor pe bază de cameră video utilizaţi în prezent pe roboţi, au precizat cercetătorii.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel