Ochi artificial, creat de oamenii de știință : cine ar putea beneficia

Angela Sabău / 11 iun 2020 / 13:10
Ochi
Ochi

Un ochi artificial creat de oamenii de știință ar putea ajuta roboții umanoizi, dar ar putea, totodată, să fie folosit pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

Oamenii de ştiinţă au dezvoltat un ochi artificial care ar putea funcționa ca ochi bionic pentru persoanele cu deficiențele de vedere, dar ar putea fi folosit și de roboți umanoizi, care ar avea, astfel capacitatea de a „vedea”, scrie The Independent.

Dispozitivu a fost conceput de o echipă de cercetători de la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie din Hong Kong și se numește ElectroChemical Eye - denumit EC-Eye.

Ochiul imită irisul uman şi retina prin intermediul unui obiectiv care focalizează lumina pe o matrice densă din nanofire sensibile la lumină. Informaţiile sunt apoi transmise prin cabluri, care acţionează precum cortexul vizual din creier, către un computer spre a fi procesate.
Ochiul artificial ar putea fi conectat la un nerv optic pentru a transmite informaţii către un creier uman şi ar putea contribui la îmbunătăţirea ochilor pe bază de cameră video utilizaţi în prezent pe roboţi, au precizat cercetătorii.


Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy