OMALIZUMABUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

OMALIZUMABUM – prospect. Acțiune: Anticorp monoclonal care se leagă de IgE, reducând astfel cantitatea de IgE libere, disponibile pentru declanșarea cascadei alergice.

OMALIZUMABUM – prospect:

Denumire comercială: XOLAIR 

Forma: Soluție injectabilă cu seringă preumplută

Indicații: Tratamentul adjuvant pentru îmbunătățirea controlului astmului bronșic alergic sever persistent, la pacienți care prezintă test cutanat pozitiv sau reactivitate in vitro la un alergen permanent din aer și simptome frecvente în timpul zilei sau treziri bruște în timpul nopții și care au avut multiple exacerbări astmatice severe confirmate, în ciuda administrării zilnice pe cale inhalatorie de doze mari de corticosteroizi și agoniști beta2 cu acțiune de lungă durată; este indicat la copiii 6-12 ani care îndeplinesc condițiile anterioare, respectiv la adolescenții > 12 ani și adulții care în plus față de condițiile anterioare au și funcția pulmonară redusă.

Contraindicații: Hipersensibilitate.

Atenție!: Nu este indicat pentru tratamentul crizelor acute de astm bronșic, bronhospasmului acut sau stării de rău astmatic. După adm., pacienții trebuie monitorizați pentru depistarea eventualelor RA alergice imediate sau întârziate. Precauție în sarcină. Alăptarea se întrerupe pe parcursul adm.

Reacții Adverse: Foarte frecvente: pirexie. Frecvente: cefalee; dureri în regiunea abdominală superioară; inflamație, eritem, durere, prurit la locul adm. Mai puțin frecvente: faringită; sincopă, parestezie, somnolență, amețeli; hTA (hipotensiune) ortostatică, eritem facial tranzitoriu; bronhospasm alergic, tuse; dispepsie, greață, vomă; fotosensibilitate, urticarie, erupție cutanată tranzitorie, prurit; simptome asemănătoare gripei, edeme la nivelul brațelor, creșteri în greutate, fatigabilitate. Rare: infestări parazitologice; reacție anafilactică, alte afecțiuni alergice grave, apariția de anticorpi anti-medicament; edem laringian; angio-edem. Cu frecvență necunoscută: trombocitopenie idiopatică severă; boala serului; vasculită granulomatoasă alergică (de exp. Sindrom Chrug-Strauss); alopecie; artralgie, mialgie, edeme la nivelul articulațiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel