OMS: coronavirusul, de trei ori mai mortal decât virusul gripal

Angela Sabău |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

OMS a arătat că infecțiile cu noul coronavirus sunt de trei ori mai mortale decât infecțiile cu virusul gripei sezoniere. 

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că tulpina de coronavirus din spatele unei crize globale aflate în creștere ucide 3,4 la sută din toți pacienții.

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al organismului ONU, a declarat că cifrele actuale arată că infecția este de trei ori mai mortală decât gripa, care ucide mai puțin de un procent din pacienți.

Conform datelor transmise de OMS marți, rata mortalității coronavirusului este mai mare decât cea estimată anterior, ceea ce o face mai periculoasă decât au presupus unii experți și oficiali guvernamentali, noteazăp dailymail.co.uk.

El a menționat că pentru gripă există vaccinuri și tratamente. Pentru coronavirus, deși sunt peste 20 de posibile vaccinuri în curs de dezvoltare, precum și o serie de terapii, nu există încă niciun vaccin, adăugând un grad de periculozitate coronavirusului.

Până acum, coronavirusul pare mai mortal decât gripa, dar nu este la fel de infecțios ca virusul sezonier. „Se răspândește mai puțin eficient decât gripa, iar transmisia nu pare a fi condusă de oameni care nu sunt bolnavi”, a spus dr. Tedros. „Nu putem trata COVID-19 exact în modul în care tratăm gripa, dar există suficiente asemănări, astfel că țările nu încep de la zero”.

Rata de deces de 3,4 la sută este o estimare globală. Ratele de deces variază destul de larg de la o țară la alta, depind în principal de sistemele de sănătate sofisticate.

În unele țări, rata mortalității a fost de până la 4%, în timp ce în altele, este de până la 0,7%.

Până în prezent, nouă din 137 de persoane au confirmat că au coronavirus în SUA au murit, ceea ce a înregistrat rata mortalității infecției pentru americani la 6,6%.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel