Inflamație, de ce este periculoasă

Inflamația, răspunsul sistemului imunitar la o infecție sau lovitură, apare uneori când nu ar trebui. Experții Harvard recomandă.
Inflamația este răspunsul sistemului imunitar la o infecție sau o lovitură. ”Când ești rănit, această inflamație este de fapt un lucru bun. Zona în care v-ați rănit va deveni roșie și se va umfla pe măsură ce o armată de globule albe sanguine benefice curg în lupta împotriva infecției și vă va ajuta să vă vindecați. Același răspuns apare și în alte părți ale corpului vostru când întâlniți un virus sau o infecție”, explică experții Harvard, medicii Hope Ricciotti și Toni Golen, editori-șefi ai publicației Harvard Women's Health Watch.
Însă, în unele cazuri, acest răspuns imun apare atunci când nu ar trebui. ”Poate fi declanșat, de exemplu, atunci când sunteți expus la toxine și prin alte cauze, cum ar fi stresul cronic, obezitatea și tulburările autoimune. În aceste cazuri, în loc să se mute, să vindece problema, iar apoi să revină la normal, inflamația persistă în timp. Se crede că această stare cronică de inflamație poate duce la numeroase probleme de sănătate, inclusiv boli de inimă, artrită, depresie, boala Alzheimer și chiar cancer”, adaugă medicii.
Ca să fie combătură această inflamație cronică dăunătoare, alegeți alimentele potrivite, evitându-le pe cele care pot declanșa inflamații cronice, inclusiv carnea roșie, carbohidrații rafinați (cum ar fi pâinea albă și brioșele), alimentele prăjite și băuturile zaharoase. Optați pentru legume și fructe cu frunze verzi, nuci, pește gras și ulei de măsline, dar și concentrați-vă să faceți sport suficient, obținerea cantității corecte de somn și menținerea stresului sub control.
-
Alimentele care provoacă inflamație în organism16.09.2025, 15:49
-
Robert Redford a murit la 89 de ani16.09.2025, 15:36
-
-
Vopseaua permanentă și îndreptatul chimic cresc riscul de cancer16.09.2025, 13:10
-
Când trebuie adăugat pătrunjelul în mâncare. Greșeala pe care o faci când gătești
Aspartam: otrava dulce din "zero zahăr". Ce se întâmplă atunci când îl consumi și cum declanșează cancerul
De ce să pui o picătură de ulei de măsline pe oalele de inox, aragaz și hotă. Te vei îndrăgosti de acest truc!
De ce să nu mai ții periuța de dinți lângă chiuvetă
De ce să fierbi apa înainte de a face cuburi de gheață
De ce să îți pui ghimbir în cafea. 5 beneficii neștiute pentru sănătate
Cum să scapi de durerile de spate cu câteva exerciții simple. Le poți face în pat
Obiectul care nu are ce căuta în baie. Nici măcar nu te gândești despre ce e vorba
Insomnia de vară. De ce nu putem dormi bine vara. Uite ce poți face
Cât de tare strângi mâna? Testul simplu care spune cât mai ai de trăit și ce boli ai
De ce nu trebuie să ții niciodată paharul de vin de cupă
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Cum să câștigi respectul celor din jur. Nu mai face aceste greșeli! Cuvintele pe care trebuie să le spui
Cum alegi mărimea potrivită a televizorului în funcție de dimensiunea camerei
6 greșeli pe care designerii de interior nu le fac niciodată în propriile case
Dacă ai acest simptom, mergi de urgență la medic. Poate fi un semn fatal
Dacă ai oricare dintre aceste simptome, nu aștepta! Sună la urgențe imediat!
De ce NU e bine să folosești telefonul în baie
Ce se întâmplă dacă îți ștergi telefonul cu spirt sau alcool izopropilic
Ai șters vreodată telefonul cu spirt? Ce urmează să afli s-ar putea să te șocheze.
Oțetul, aliatul tău pentru picioare fine, hidratate și fără miros neplăcut
Trucul genial care face rujul să reziste ore întregi. Pudra translucidă, secretul make-up artiștilor
Îmbrăcămintea pe care nu trebuie să o speli cu apă fierbinte. Se distruge țesătura
Ce nu trebuie să faci niciodată la un priveghi. Greșelile pe care mulți le fac fără să știe
Combinația ideală pentru a evita deshidratarea în timpul valurilor de căldură
Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?