Osteoartrită: medicamentele care cresc riscul de boli cardiovasculare

Angela Sabău |
Data publicării:
Substanțe
Substanțe

Medicamentele antiinflamatorii pentru osteoartrită cresc riscul de a face diferite boli cardiovasculare, potrivit ultimelor studii.

Medicamentele antiinflamatorii nesteroidiene (AINS) pot ajuta la controlul durerii și inflamației la indivizii cu osteoartrită (OA), dar un nou studiu despre Artrita și Reumatologie sugerează că AINS contribuie la reacțiile adverse cardiovasculare la acești pacienți.

Studiul a analizat 7.743 de pacienți cu osteoartrită, iar în paralel, un grup de control de 23.229 fără această afecțiune. Riscul de a dezvolta boli cardiovasculare în rândul persoanelor cu osteorartrită a fost cu 23% mai mare comparativ cu persoanele fără afecțiune. Printre rezultatele secundare evaluate în studiu, riscul de insuficiență cardiacă congestivă a fost cu 42% mai mare în rândul persoanelor cu osteoartrită, comparativ cu persoanele fără, urmată de un risc mai mare cu 17% de boală cardiacă ischemică și un risc de AVC cu 14% mai mare.

Cercetătorii au descoperit că aproximativ 41% din riscul crescut de boli cardiovasculare în rândul persoanelor cu osteoartrită a fost mediat prin utilizarea medicamentelor aniinflamatorii nesteroidiene. Acestea au jucat, de asemenea, un rol substanțial în dezvoltarea rezultatelor secundare ale studiului.

 „În conformitate cu cunoștințele noastre, acesta este primul studiu longitudinal care a evaluat rolul mediator al utilizării medicamentelor aniinflamatorii nesteroidiene în relația dintre osteoartrită și boli cardiovasculare la un eșantion de populație mare”, a declarat autorul principal al studiului Aslam Anis, de la School of Population and Public Health at the University of British Columbia. „Rezultatele noastre indică faptul că artroza este un factor de risc independent pentru bolile cardiovasculare și sugerează că o proporție substanțială a riscului crescut se datorează utilizării AINS. Acest lucru este foarte relevant, deoarece AINS sunt unele dintre cele mai utilizate medicamente pentru a gestiona durerea la pacienții cu osteoartrită. Este important pentru persoanele cu osteoartrită să discute cu medicul și să discute riscurile și beneficiile AINS."

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel