Pacienta cu cancer pancreatic avansat și infectată cu COVID-19, intervenție PREMIERĂ NAȚIONALĂ la Spitalul Colentina

Dana Lascu / 03 apr 2021 / 06:48
Spitalul Colentina din București. Foto: arhiva spital
Spitalul Colentina din București. Foto: arhiva spital

O echipa de gastroenterologi de la Spitalul Colentina din Capitală, compusă din dr. Theodor Voiosu, dr. Andreea Benguș, dr. Andrei Voiosu și dr. Mihai Rimbaș, a intervenit endoscopic pentru a trata o pacientă cu cancer pancreatic avansat infectată recent cu virusul SARS CoV-2. Intervenția este premieră națională!

Din cauza stadiului foarte avansat al bolii, a fost necesară o intervenție endoscopică pentru drenajul ecoendoscopic ghidat al căilor biliare, notează reprezentanții Spitalului Colentina. Pacienta a beneficiat de suport anesteziologic pe toata durata intervenției, asigurat de dr. Mihaela Chiriac, și evoluția postprocedurală a fost una favorabilă.

Intervenția foarte complexă, realizată în premieră într-un spital românesc de echipa compusă din dr. Theodor Voiosu, dr. Andreea Benguș, dr. Andrei Voiosu și dr. Mihai Rimbaș, reprezintă o soluție minim-invazivă pentru pacienții cu tumori bilio-pancreatice aflate într-un stadiu foarte avansat, care face imposibile soluțiile chirurgicale clasice. 

Spitalul Clinic Colentina este mai bine de un an dedicat tratării pacienților COVID-19, dar medicii de aici rămân dedicați îngrijirii tuturor bolnavilor care necesită îngrijiri de specialitate, pe toata durata pandemiei, se arată pe pagina de Facebook a unității medicale. 

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy