Pacienta cu cancer pancreatic avansat și infectată cu COVID-19, intervenție PREMIERĂ NAȚIONALĂ la Spitalul Colentina

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Spitalul Colentina din București. Foto: arhiva spital
Spitalul Colentina din București. Foto: arhiva spital
  • Spitalul Colentina din București. Foto: arhiva spital

O echipa de gastroenterologi de la Spitalul Colentina din Capitală, compusă din dr. Theodor Voiosu, dr. Andreea Benguș, dr. Andrei Voiosu și dr. Mihai Rimbaș, a intervenit endoscopic pentru a trata o pacientă cu cancer pancreatic avansat infectată recent cu virusul SARS CoV-2. Intervenția este premieră națională!

Din cauza stadiului foarte avansat al bolii, a fost necesară o intervenție endoscopică pentru drenajul ecoendoscopic ghidat al căilor biliare, notează reprezentanții Spitalului Colentina. Pacienta a beneficiat de suport anesteziologic pe toata durata intervenției, asigurat de dr. Mihaela Chiriac, și evoluția postprocedurală a fost una favorabilă.

Intervenția foarte complexă, realizată în premieră într-un spital românesc de echipa compusă din dr. Theodor Voiosu, dr. Andreea Benguș, dr. Andrei Voiosu și dr. Mihai Rimbaș, reprezintă o soluție minim-invazivă pentru pacienții cu tumori bilio-pancreatice aflate într-un stadiu foarte avansat, care face imposibile soluțiile chirurgicale clasice. 

Spitalul Clinic Colentina este mai bine de un an dedicat tratării pacienților COVID-19, dar medicii de aici rămân dedicați îngrijirii tuturor bolnavilor care necesită îngrijiri de specialitate, pe toata durata pandemiei, se arată pe pagina de Facebook a unității medicale. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel