Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Dacă ai poftă de pâine făcută în casă, îți prezentăm rețeta lui chef Sorin Bontea, pe care o prepară la două-trei zile. Atât de bună e!
Ingrediente
1 kg de făină
20g de sare
1g de drojdie
780ml apă caldă
Mod de preparare
„O frământ bine, câteva minuțele, nu mare lucru. Să nu fac cocoloașe și atâta tot.
Am pus coca cu o consistență puțin moale într-o cutie cu puțin ulei de măsline pe fund.
O las la dospit 20-30 de minute, la temperatura camerei, cu capacul pus pe cutie.
Dacă nu o puneți în ulei, ar trebui să stea într-un bol cu apă călduță. Repetăm procesul de împăturire a ei de 4 ori, la fiecare 20 de minute, apoi o lăsăm la dospit peste noapte, aproximativ 12 ore.”
După cele 12 ore, împarte coca în două, împăturește-o trăgând „ca la brânzoaice” colțurile de „cam opt ori” către centru și mai lasă coca la dospit încă 50 de minute într-un bol cu puțină făină pe margine (la temperatura camerei).
Încălzește cuptorul la 250 de grade Celsius. Bagă o cratiță de fontă în cuptor pentru a se încinge 20-30 de minute.
Pune coca dospită în cratița din fontă încălzită în prealabil și las-o (cu capacul pus) timp de 30 de minute în cuptor, la 250 de grade.
După cele 30 de minute, scoate capacul și mai las-o 10-15 minute la cuptor.
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Medicul Doru Negru atrage atenția.
Medicul Doru Negru ne-a dezvăluit câte zile e recomandat să consumăm din ouăle fierte de Paște.