Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Vișinele sunt unele dintre fructele-vedetă ale sezonului estival. Ele conțin: apă (80-90%), zaharuri (6-14%), acizi (2-4%), pectine, substanțe tanoide, proteine, celuloză, săruri minerale, provitamina A,...
Ai nevoie de următoarele ingrediente:
6 ouă
6 linguri de zahăr tos
6 linguri de făină
un pachet de unt gras şi nesărat
o fiolă de esenţă de rom
coajă de la o jumătate de lămâie
o linguriţă de zeamă de lămâie
un vârf de cuţit de sare
un plic de praf de copt
Pentru compoziţia de fructe:
1 kg vişine coapte
un pahar şi jumătate de zahăr tos
zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la 170 de grade. În prealabil, taie vișinele în patru. Între timp, unge tava cu unt, după care presară zahărul, aşază fructele cu pielița în jos şi bagă la cuptor pentru 20-25 de minute.
Separă ouăle şi bate gălbenuşurile bine cu zahărul până obţii consistenţa unui creme albe. Adaugă esenţa de rom, coaja de lămâie şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie. Încorporează făina, puţin câte puţin, după care bate albuşurile spumă cu sarea şi încorporează în aluat.
Toarnă compoziţia obţinută în tavă, peste fructe, la 4 minute după ce ai scos-o din cuptor, după care bag-o la loc pentru încă 30 de minute.
Redu temperatura, iar când pandişpanul este copt, scoate-l din cuptor şi desprinde cu un cuțit marginile prăjiturii de tavă.
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Cum faci ciorbă de pui a la grec. Iată varianta cremoasă și ușor acrișoară. E ideală pentru zilele răcoroase
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Medicul Doru Negru atrage atenția.
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Sportivii de la Jocurile Olimpice 2024 au fost înnebuniți după brioșele cu ciocolată din sala de mese. Care e secretul lor.
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.