Paracetamolul, folosit abuziv. Dr Radu Țincu: discutăm de o mai mare încredere a populației în online decât în sistemul de sănătate

Florina Pop |
Data publicării:
Medicamente
Medicamente

Medicii avertizează că paracetamolul nu se ia preventiv, nici zilnic, după cazul bărbatului care a luat 12 pastile într-o zi ca să se ferească de COVID, însă a murit. 

Cazul bărbatului care a luat preventiv 12 pastile de paracetamol ca să se ferească de infecția COVID, fapt ce i-a adus moartea, îi determină pe medici să repete că medicamentele nu se iau decât la recomandarea specialiștilor.

”Paracetamolul nu se ia preventiv, nici în fiecare zi. (...) Nu doar paracetamolul este folosit abuziv. Să ne amintim de hidroxiclorochină care a fost luată foarte mult timp de foarte mulți preventiv, pentru a nu se îmbolnăvi de SARS-COV-2.

Ivermectina, din nou, un medicament destul de discutabil în ceea ce privește eficiența - și ea a golit rafturile farmaciilor. Iată că, de această dată, discutăm de o mai mare încredere a populației în spațiul online pentru a se trata decât în sistemul de sănătate, ceea ce, cred, trebuie să fie corectat, iar această corecție ar trebui să pornească chiar de la sistemul de sănătate care trebuie să recâștige încrederea populației”, a declarat medicul Radu Țincu de la Spitalul Floreasca, din platoul digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel