PAROXETINUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

PAROXETINUM - prospect. Acțiune: Antidepresiv; inhibă selectiv recaptarea 5-HT din fanta sinaptică (ISRS).

PAROXETINUM - prospect

Denumire comercială: ARKETIS, PALUXETIL, PAROXETINA ATB, PAXETIN, SEROXAT

Forma: comprimate filmate

Indicații: depresie, inclusiv depresia severă şi reactivă şi depresia însoţită de anxietate. Efect începând din a 2-a săptămână de tratament. Tulburări obsesiv-compulsive. Atacuri de panică cu sau fără agorafobie. Anxietate socială/fobie socială.

Contraindicații: Hipersensibilitate. Copii. Asocierea cu alcool.

Atenție: Nu se asociază cu inhibitori de inhibitori de monoaminooxidaza, medicaţie pe bază de triptofan. Prudenţă la asocierea cu neuroleptice. Precauţie în caz de manie, afecţiuni cardiace, epilepsie, convulsii, glaucom. Sarcină. Alăptare. Şoferi şi activităţi de precizie.

Reacții adverse: Greţuri, somnolenţă, transpiraţii, tremurături, astenie, uscarea mucoasei bucale, insomnie, disfuncţii sexuale, constipaţie, diaree şi diminuarea apetitului. Rar: ameţeli, rash, glaucom acut, retenţie urinară, trombocitopenie, sindrom serotoninergic (agitaţie, confuzie, diaforeză, halucinaţii, hiperreflexie, mioclonus, tahicardie, tremurături) şi simptome sugestive pentru hiperprolactinemie (galactoree); hiponatriemie reversibilă mai ales la vârstnici. Creşterea enzimelor hepatice cu rare anomalii hepatice severe. Rareori tulburări de sângerare, variaţii tensionale, confuzie, convulsii şi reacţii de fotosensibilizare. Ocazional tulburări extrapiramidale la pacienţi cu tulburări de fond ale funcţiilor motorii sau cu medicaţie neuroleptică. Întreruperea bruscă a tratamentului: ameţeli, tulburări senzoriale, tulburări de somn, agitaţie sau anxietate, greţuri şi transpiraţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel