Pediculoză, zeci de școli depistați cu această infecție în județul Botoșani

Adisa Codruț |
Data publicării:
Copil   FOTO: Pixabay
Copil FOTO: Pixabay

Zeci de elevi din Botoşani au fost înregistraţi, la începutul noului an şcolar, cu pediculoză, se arată într-un raport întocmit de Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

Pediculoză, Botoșani. Cadrele medicale au efectuat triajul epidemiologic în 184 de unităţi de învăţământ din judeţul Botoşani, iar în urma controalelor au fost descoperiţi cu păduchi 81 de elevi, dintre care 43 în şcolile din mediul urban şi 38 în cele din mediul rural. Numărul cazurilor de pediculoză este în scădere faţă de anul precedent când, la începutul anului şcolar 2018-2019, au fost înregistrate 131 de astfel de cazuri, potrivit Agerpres.

Raportul DSP arată, de asemenea, existenţa a trei cazuri de scabie şi a 16 cazuri de micoze. Triajul epidemiologic din şcoli a indicat şi faptul că 144 de copii suferă de angine, iar alţi 140 de alte boli infecţioase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel