Pielea lăsată în urma unor diete. Ioana Marinescu: Este foarte important să aducem produse care să stimuleze elasticitatea

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
pielea lasata - FOTO: Freepick
pielea lasata - FOTO: Freepick

Pielea lăsată în urma unor diete poate fi corectată. Este nevoie de mai multe ”intervenții” în acest sens.

Persoanele care au slăbit câteva zeci de kilograme în urma unor diete se confruntă cu pielea lăsată. Aceasta este inestetică, însă problema poate fi remediată fără intervenție chirurgicală.

Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie a vorbit la Pastila de Frumusețe de la DC Medical despre cum se poate realiza liftingul fără bisturiu și ce trebuie să facă persoanele care au pielea lăsată după ce au slăbit câteva kilograme bune.

”Pe perioada în care ținem regim este foarte important să aducem produse care să stimuleze elasticitatea. Nu discut despre importanța incredibilă a sportului. Pentru piele, masajele sunt senzaționale și recomand masaje cu uleiuri foarte bine formulate special în sensul liftingului și tonusului pielii, masaje cu uleiuri care să conțină foarte mult acid oleic.

E foarte importantă proporția de acid oleic și uleiuri esențiale care să stimuleze întărirea cutanată. Scrub-urile sunt esențiale și creme cu peptide. Peptidele sunt acelea care fac întinerirea să fie posibilă”, a declarat la Pastila de Frumusețe de la DC Medical, Spectacola și DC News, Ioana Moldovan, fondatorul PLUSH BIO.

Vezi și: Numărul ”magic” pentru mestecatul mâncării. Medic: Cu cât mestecaţi mai mult un aliment, cu atât acesta se digeră mai uşor

Vezi mai multe în VIDEO

 

Youtube video image

Cum prevenim lăsarea pielii

Tot cu trecerea anilor, pielea începe să se lase în anumite zone ale corpului. Dacă feței îi acordăm cea mai mare atenție, celelalte părți ale corpului sunt de multe ori ignorate. Ioana Marinescu subliniază că trebuie să avem în vedere îngrijirea întregii pieli. 

”Trebuie să suplinim aceste deficite care încep să apară cu trecerea timpului. Deteriorarea se vede atât pe pielea feței, cât și pe pielea corpului. Zona brațelor devine mai flască, zona corpului, zona coapselor interioare devine flască, zona genunchiului se lasă, ceea ce nu ne dorim. Pentru a preveni aceste neajunsuri ale trecerii timpului trebuie să facem constant, încă din tinerețe, scrub-ul. Scrub-ul stimulează foarte tare colageneza pentru că stimulează microcirculația. Stimulând microcirculația, automat colagenul se secretă puțin mai mult. 

După perioada de creștere, colagenul nu se mai secretă în mod natural, decât la un stimul dureros. Stimul dureros înseamnă diferite proceduri, lasere sau alte tipuri de stimuli dureroși, sau, pur și simplu un scrub mecanic pe care îl recomand a fi făcut și pe față și pe corp în mod constant, de două ori pe săptămână, în mod firesc de-a lungul vieții. 

Ar fi minunat să prevenim apariția acestei probleme, deoarece odată instalată este mult mai greu să refacem tonusul pielii de pe picioare, mâini și față. Recomandarea mea este să facem scrum pe corp, insistent în zona genunchiului, în zona feselor, pe coapse, în zona brațelor și pe față de două ori pe săptămână.

Esențial este să luăm suplimente care să contracareze piederea de colagen, de acid hialuronic. Recomand o linguriță seara, într-un pahar de iaurt, de asemenea colagen, melatonină. Nu ar trebui să lipsească din alimentația fiecărei persoane. Evident e nevoie de hrană verde, hrană cât mai puțin procesată, hidratare, cât mai puțin alcool. 

Pentru corp ar trebui să folosim produse care să aibă foarte multe calități antiage-ing. Pe corp dăm cu produse anticelulită, antivergeturi și produse care să strălucească. Cam asta e limita noastră. Din punctul meu de vedere, e foarte important să folosim o cremă antirid de corp. Crema trebuie să aibă în compoziție polipeptide. Polipeptidele sunt niște molecule extrem de potente în stoparea trecerii timpului. Pot să fie similare cu injectarea de toxină botulinică, dar în mod topic nu aduc reacțiile neplăcute pe care le aduce botoxul”, a mai precizat Ioana Marinescu.

În plus, ar trebui să folosim uleiuri pentru a hidrata pielea și pentru a-i menține elasticitatea. 

”Uleiurile trebuie să fie regine. Uleiurile trebuie să fie în rutina noastră în fiecare seară, în fiecare zi pentru că au calitatea de a hrăni pielea. În momentul în care pielea este hrănită, are elasticitate, înseamnă că densitatea ei o să descrească mult mai greu”, a mai subliniat fondatorul PLUSH-BIO. 

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel