Pielea va fi strălucitoare și sănătoasă ca în reclame. Iată ce trebuie să faci

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Pielea va fi strălucitoare și sănătoasă ca în reclame. Iată ce trebuie să faci. Foto: Freepick @veronastudio
Pielea va fi strălucitoare și sănătoasă ca în reclame. Iată ce trebuie să faci. Foto: Freepick @veronastudio

Pielea va fi strălucitoare și sănătoasă ca în reclamele la produsele cosmetice, dacă vei respecta câteva reguli.

Pielea strălucitoare este un motiv de mândrie și invidie. Dacă tenul strălucește, înseamnă că este sănătos. Un ten radiant pare să fie iluminat din interior. 

Pielea strălucitoare radiază sănătate și frumusețe, spun experții în frumusețe. Zonele care radiază sunt pomeții, vârful și aripile nasului, zona sprâncenelor și bărbia.

O piele sănătoasă are un echilibru acido-bazic (pH) normal, microbiom, microcirculație sanguină și un metabolism la nivel celular. Se produce colagen, elastina, lipide și sebum. O astfel de piele este suficient de hidratată. Uneori însă pielea nu are strălucirea dorită.

Masca de cacao te scapă de ridurile faciale: iată cum o faci pentru rezultate rapide

Cel mai adesea strălucirea este asigurată de cremele și serurile hidratante, care au în componența lor microparticule de aur, argint și uleiuri  hrănitoare. Produsele de îngrijire, care au o structură densă, creează o peliculă subțire, nerespirabilă, pe suprafața epidermei. 

Pentru a obține o piele strălucitoare, unele fete o hidratează de două ori la rând sau în moduri diferite. De exemplu, cremă plus un ulei hidratant.

Sarcina unei creme hidratante sau a unui ser este de a preveni pierderea umidității din epidermă în timpul zilei și a nopții, de a întări stratul hidrolipidic și de a menține echilibrul microbiomului.

Uiți să te demachiezi înainte de culcare? Iată ce se poate întâmpla cu tenul tău

Aplică o cremă hidratantă pe obraji, frunte, bărbie. Masează cu mișcări ușoare, de la centru spre periferie, adică de la bărbie la urechi, de la aripile nasului la pomeți și tâmple. Prin urmare, pe față ar trebui să apară un strat subțire, aproape imperceptibil de cremă.

Sarcina uleiului hidratant este de a înmuia și calma epiderma. Datorită faptului că uleiul nu este complet absorbit de piele, zona pomeților va străluci pe tot parcursul zilei. Pe termen lung, acest lucru poate duce la perturbarea stratului lipidic și la deshidratare. Pielea se va obișnui cu lipidele, gata preparate, încorporate în bariera lipido-epidermică și nu va încerca să-și dezvolte propriile lipide.

Piureul de cartofi, un adevărat aliat al frumuseții. De ce să-ți pui piure de cartofi pe față. Efectul e uluitor

O altă modalitate pentru ca pielea să strălucească este să iei suplimente de colagen. Corpul nostru distruge proteina încapsulată finită, descompunând-o în aminoacizi. Din acești aminoacizi, organismul construiește proteine ​​l pe care le îndreaptă în zona unde se înregistrează cea mai mare deficiență de proteine. 

Dacă vrei totuși să ai o piele strălucitoare iată ce trebuie să faci:

- O data la 10-14 zile, exfoliază celulele moarte cu un peeling moale, care are acizi în compoziția sa

- Curăță epiderma, dimineața și seara cu un demachiant.

- Folosește un ser hidratant cu efect de strălucire;

Scapă de acnee: opt obiceiuri pentru o piele curată și sănătoasă

- Urmează niște proceduri de mezoterapie și biorevitalizare, care hidratează straturile profunde ale pielii ca o cremă sau un ser;

- Fă, periodic, un peeling profesional, curățare cu ultrasunete sau laser;

- Fă masaj acasă sau mergi la un salon:

- Consumă  fructe, nuci, legume, alimente bogate în acizi omega-3;

- Folosește produse cosmetice decorative cu efect de strălucire.

Strălucirea pielii este un indicator condiționat al sănătății și frumuseții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel